Amintiri din valiza LAMONZA Călătorii Timp liber

Amintiri din valiza LAMONZA. Episodul 259. Muzeul iluziilor din Zagreb


Extrag, din valiza LAMONZA, o amintire…”mișcată”. Adică…un video! Mă bucur să vă pot însoți, chiar și virtual, întrxunul din locurile cele mai “gustate ale Zagrebului. Cel puțin, echipa noastră de filmare a petrecut aici câteva ore bune ! Și nu neapărat pentru că …o filmare se face greu! Ci pentru că locul chiar ne-a cucerit!

…Deși se află oarecum la o „aruncătură de băț” de noi, deși cândva am fost „colege” în echipa țărilor socialiste, românii nu știu prea multe despre Croația. Unii, nu foarte mulți, au apucat să petreacă vacanțe de vis pe coasta Dalmației, e drept, nu foarte ieftine, însă extrem de puțini au vizitat și nu doar au tranzitat frumosul oraș Zagreb, capitala Croației. Pe harta Europei orașul a apărut acum un mileniu, astăzi Zagreb fiind un puternic centru economic și cultural și, mai mult decât atât, una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa. Toți cei un milion de locuitori ai metropolei au un numitor comun: ospitalitatea, pe care nu se sfiesc să și-o exprime, indiferent din ce parte a globului pământesc vii.

Cu ceva ani în urmă, echipa ” Femei de 10″ a petrecut câteva zile la Zagreb. Iar reportajele pe care le vom publica, în serial, începând de astăzi, pledează pentru o vacanță de 10, pe care și voi o puteți petrece aici, fie în Orașul Vechi, fie în Orașul de Jos, fie în Orașul Nou – căci Zagrebul este compus din aceste trei entități geografice distincte, care unite cu pasul, reprezintă definiția unei vacanțe perfecte.
Haideti, așadar, la Zagreb! Nu e departe, nu e scump, dar e minunat. Fiți cu ochii pe noi, și vă vom convinge!

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/