Diverse

La naiba! Nimeni nu face curățenie zilnic și nimeni nu iubește în fiecare zi! – confesiunea unei mame cu trei copii

A fi părinte e un lucru complicat. Dar si mai groaznic este să-ți pierzi cumpătul și să ai senzația că nu te vei putea descurca cu toate. Poți să începi să te compari cu alte femei si să te întrebi cum naiba de se descurca atât de bine, în timp ce tu abia reușești să ai grijă de copii, să te dedici și soțului și să mai faci și curat în casă. 

Dar chiar și mamele fericite de pe Instagram  pot avea perioade dificile. Și de fapt, lucrul cel mai important  este ceea ce se întâmplă în familia ta. Și sperăm că familia ta știe să te prețuiască! 

   Bloggerița australiană Laura Mazza si-a inaugurat blogul acum trei ani. Ea a traversat o depresie după nașterea primului copil și a început să scrie in online, in ideea de a găsi și alte mame aflate în situația sa. Și a găsit. În plus, cititorii au fost încântați de felul cum Laura scrie, așa că lucrul acesta a impulsionat-o să continue. 

Astăzi ea are 250.000 de abonați și asta gratie postărilor sale extrem de sincere, în care abordează tot soiul de teme : de la senzația de teamă, la primele scaune ale bebelusului. Ultima sa postare a  devenit virală datorită unui mesaj extrem de pozitiv. Ea a fost scrisa dupa ce Laura a făcut cunoștință cu o femeie care a traversat aceleași greutăți dupa nașterea primului copil. 

«Cei din jur îmi spun, in permanență : “Nu știu cum naiba te descurci cu trei deodată! Eu nu reușesc nici macar cu unul singur!” Iar eu le răspund tuturor că cel mai greu este cu primul. 

Eu n-am mai avut niciodată un astfel de șoc, niciodată nu am fost copelșită de atâtea emoții și niciodată nu mi-a fost atât de somn. Da, e greu cu trei copii. Dar atunci cand devii pentru prima oara mamă, este asemeni unei tornade, care te doboară din picioare. Acele zile mi s-au părut cele mai complicate. 

Dar eu mai știu ceva :  că acele zile, în care te simti ca după o beție, trec de fapt foarte repede. Iți vei putea imbrățișa copilul, îl vei putea lua cu tine în pat, veți avea un program bine stabilit sau nu, și nu va fi nimic chiar atât de groaznic. 

 Uneori vei apuca să faci un duș, alteori vei mirosi ca un orangutan. Uneori te vei simți binecuvantată, alteori blestemată și nu vei înțelege de ce, că doar nu ți-ai dorit decât să ai un copil. Dar toate astea sunt normale, nimic din toate astea nu te transformă într-o mamă rea. Să angajezi o bonă, să adormi în miezul zilei, să-l pasezi pe bebelus tatălui său sau pur și simplu să-l pui pe bebe în pătuțul lui, ca să-ți tragi sufletul o clipă – toate astea sunt firești. Importantă este sănătatea ta emoțională. Nu trebuie să te dai peste cap, pentru a fi o mamă “ca la carte”. Nu trebuie să te irosești. 

 Nimeni nu face curățenie în fiecare zi. Nimeni nu face dragoste zilnic. Nimeni nu se descurcă cu toate problemele. Cei care susțin asta, mint. 

Eu am făcut cezariană și nu mi-a fost ușor. Am nascut natural și nici asta n-a fost ușor. Am și alăptat, am și hrănit mixt, nu mi-a fost ușor în niciunul din cazuri. E minunat să ai copii, dar și ai mei mai fac uneori istericale și se trantesc pe jos, mai și mănâncă de pe jos, dar asta nu înseamnă cavtrenuie să mă blamez și că nu sunt o mamă “ca la carte” 

Nu m-am certat niciodată atât de des cu soțul meu, ca acum. Dar totul va fi bine, în final. Vă promit asta. 

Așa că nu știu nici eu cum mă descurc cu cei trei copii și nu știu nici cum vă descurcați voi cu unul singur, dar un lucru e sigur : până la urmă ne descurcăm cu toții! “

Sursa : soulpost.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.