Amintiri din valiza LAMONZA Călătorii

Amintiri din valiza LAMONZA. Episodul 214. Un shopping copios, pe Mariahilferstrasse

 

Episodul de astăzi va fi pe gustul cititoarelor revistei Femeide10.ro. Pentru că va fi despre shopping!😁 De fapt, va fi despre una dintre cele mai faimoase strazi cu magazine din lume! Așa că…luați-vă o geantă de voiaj, obligatoriu LAMONZA, ca să vă încapă cât mai multe cumpărături în ea, și urmați-mă prin Viena, pe faimoasa Mariahilferstrasse, unde poftele voastre de shopping vor primi o porție dublă de plăcere. Bani să aveți! 😉

Așadar, strada Maria Hilf se află in sectorul 6 din Viena ( care nu arată nicidecum ca sectorul 6 din București, stați liniștiți!)  si foarte aproape de centrul orasului . Este o zona foarte populata, de fapt, una dintre CELE MAI populate străzi ale capitalei austriece, având nu numai puzderie de magazine ( care i-au adus și renumele) ci și multe cladiri rezidentiale. Pe lângă Universitatea tehnologica din Viena, in Maria Hilf puteti gasi si Conservatorul Franz Schubert. 

  Dar astăzi v-am promis că vă voi vorbi despre shopping –  un motiv serios de city-break in sine. Iar  Mariahilferstrasse este una dintre destinatiile pe care iubitorii de cumparaturi nu le pot rata sub nicio forma.

Strada este impartita in două părți :  partea interioară si cea exterioară. Reputatia de cea mai importanta strada de shopping din Austria se datoreaza mai ales părții interioare (Innere Mariahilferstrasse, pe limba drăguților austrieci). Aici puteti gasi nenumărte magazine ale unor celebre branduri internaționale, pe care le cunoașteți foarte bine :  Esprit, C&A, Clinique, Nike, Salamander, Swarovski, Tom Tailor, Zara, Samsonite, Only, Levis, Humanic, H&M, Jones, L’Occitane, New Yorker, Orsay, Pimkie, Puma, Promod, Swatch, etc. Aglomeratia si densitatea mare de centre comerciale si magazine se datoreaza si faptului ca zona este bine pozitionata fata de magistrala U3 de metrou. 

Partea exterioara poate fi explorata cu tramvaiul ( și asta încă de la începuturile sale – vezi fotografia alb-negru, pe care mi-au furnizat-o arhivele orașului Viena!) , dar multitudinea de magazine ce se gasesc in partea dinspre interiorul orasului nu mai poate fi văzută aici. Pe de alta parte,  aceasta zonă a devenit  foarte cunoscuta pentru… prostitutia ilegala.

 

Mariahilferstrasse a suferit modificari importante in anii 90, atunci  cand s-a construit si metroul care sa o
deserveasca. Tot atunci Municipalitatea a construit trotuare late de zece metri pe ambele parti si a plantat copaci. De menționat că strada nu este reprezenttă doar de magazinele care-ți toacă bănuții, ci și de o mulțime de restaurante și cafenele, unde poți poposi pentru a-ți trage sufletul. Seara atmosfera este și mai plăcută, răcoarea ajutâ du-te să-ți continui planurile de shopping. Iar dacă tot am pomenit cuvântul “răcoare”, vă voi spune că, în perioada sarbatorilor de iarna,  Mariahilferstrasse este transformata in zona pietonala,  pentru a permite milioanelor de oameni sa isi faca cumparaturile. Febra lor este resimțită și in Capitala Vienei, ca și pretutindeni în lume.

 

Iar dacă ați bifat acest obiectiv, deopotrivă turistic și comercial, aflați că Mariahilferstrasse se afla foarte aproape de Cartierul Muzeelor din Viena (Museumquartier). Așa că…poate n-ar strica să vizitați și-un muzeu! 😂😂

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/