Copii și tineri

ALICE…ÎN ȚARA MOTOARELOR! – Ultimele noutăți din viața lui ALICE ENE – cel mai tânăr pilot profesionist  de drift, de gen feminin

    

      Pe adolescenta Alice Ene am cunoscut-o la emisiunea “Femei de 10, Bărbați de 10”, ea fiindu-mi invitată în  cadrul rubricii “Copii de 10”. Caci, da, asta este Alice : un copil de 10, crescut nu numai frumos de către părinții săi Cosmina și Sorin, dar și un copil…campion! Și nu unul oarecare, ci unul cu totul și cu totul special : este cel mai tânăr pilot profesionist de drift de gen feminin din Europa! De curând, Alice și-a bucurat părinții, sora mai mică și fanii cu o surpriză de proporții :  a participat la prima sa competiţie internaţională și s-a întors în România cu medalia de aur.

Țin minte că am întrebat-o și în emisiune ( apropos, Alice este un excelent interlocutor, isteață și cu vorbele la ea!) de unde “i se trage”? – întrebare firească, atunci când dai de cineva, care face lucruri absolut speciale. “Vinovatul” pentru pasiunea tinerei este însuși tatăl său. Sorin Ene ( prezent, de altfel, la emisiunea cu pricina) este pilot profesionist de drift, Campion Național, Vicecampion European si Fondatorul primei scoli de Drift din România. A trăit emoțiile competiției alături de fiica sa, pe care a suit-o de la 8 ani la volan, învățând-o să facă drift. Așchia nu a sărit departe de trunchi și , iată, micuța Alice a ajuns in scurt timp sa obtina la categoria „Queen” un record la nivel mondial – locul 1 in cadrul unei etape dedicata fetelor, la o varsta asa frageda.

Competiția a avut loc in Grecia, pe circuitul Seres, un circuit de mare viteza, cunoscut în Europa pentru gradul său sporit de dificultate. Vă întrebați câți km a prins la oră Alice? 140, 150, cu un risc de derapaj foarte mare. Dar tatăl a fost în tribune, a susținut-o , au comunicat permanent prin stații și Alice i-a dat gata pe toți – spectatori și juriu deopotrivă –  cu evoluția sa impecabilă. 

Sorin Ene și-a învățat însă fiica un lucru foarte important, pe care, de altfel, orice sportiv trebuie să-l știe : viata e facută din suișuri și coborâșuri, iar eșecurile trebuie gestionate ca fiind firești. Nu întâmplător, faimosul Nansen spunea : “Ai reușit, continuă. N-ai reușit, continuă!”. Recent, pe Transalpina, la etapa la nivel național – etapă “pe munte”, porțiunea Novaci-Rânca fiind un traseu extrem de frumos dar la fel de periculos – Alice a avut parte, cum se spune în termeni de pilotaj, de “botezul său” : primul accident din carieră, unul destul de violent. A ieșit însă bine din el – atât fizic, cât și emoțional, datorită sistemelor de siguranță ale mașinii ( la standarde FIA), dar și a “ antrenamentului psihologic”, pe care tatăl său nu a încetat nicio clipă să i-l ofere. Alice a trecut peste accident, veteranii driftului românesc au susținut-o cum micuța  nici nu bănuia, iar acum, atât pilotul cât și masina sunt gata pentru etapa următoare. 

Caci  lupta unui campion nu se sfârșește niciodată, nu-i așa? Urmează etapa următoare, de pe TransRarău, un circuit la fel de periculos ca și Transalpina și care va beneficia, ca de obicei, de cel mai numeros public din țară. Însă Alice nu se teme de nimic, doar îl are alături pe tatăl său, la rându-i campion. Sorin Ene concurează și el în continuare, el fiind, la momentul de față, pe locul 3 in Campionatul National de Drift. 

   Să le ținem pumnii așadar, iar despre minunătiile pe care le face , la volanul mașinii sale, formidabila Alice,  puteți afla și voi de pe pagina de Instagram : eneioanaalice  sau de pe pagina de Facebook a tatălui său : Sorin Ene.


Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.