Diverse

Psihologia învingătorului

Pentru ca tot ne aflăm într-o perioadă atât de “sportivă” ( ne referim la Jocurile Olimpice, firește!) vă vom spune  că sportivii au un fel special de a fi. Ei dau dovadă de curaj, angajament, încredere în forțele proprii și fac sacrificii uluitoare. Iată câteva principii de viață ale sportivilor pe care le putem pune și noi în aplicare, în viața de zi cu zi!

1. Succesul nu îți aparține în totalitate. De-a lungul timpului ai fost sprijinit de diverse persoane. Când ai succes, este rândul tău să dăruiești : sprijină-i , așadar, pe cei care au nevoie de ajutor.

2. Frica este distructivă iar teama de eșec te condamnă la eșec. Michael Jordan declara: “Știu că teama este un obstacol pentru mulți, dar pentru mine este doar o iluzie.”

3. Talentul este un dar. Dar fără muncă nu înseamnă nimic.

4. Nu îți măsura succesul prin comparație cu alții. Când ești dezamăgit îți pierzi bucuria și motivația.

5. Fii încrezător în forțele tale și devino cel mai mare fan al tău. Nu trebuie să fii lăudăros, trebuie doar să te iubești așa cum ești!

6. Fii dispus să te împaci cu cei cu care te-ai certat dacă există un bun mai mare de atins!

7. “Nu sunt munții din fața ta cei care te epuizează, ci pietricica din pantoful tău” este lecția predată de Muhammad Ali.

8. Uneori, pentru a păstra liniștea si armonia din jur, trebuie să îți ceri scuze, indiferent cât de important ești și chiar dacă nu e vina ta.

Sursa: lifehack.org

Etichete

Publicitate