Povestea mea

Albă ca Zăpada. Carte de vizită

Si pentru ca  mi-am amintit de Alba ca Zapada , lumea face , ce face de obicei , adica vorbeste fara sa se informeze corect .Ca ea ar fi asa si pe dincolo , ca ar avea parul nu stiu cum si buzele …bla,bla bla , de parca n-ar fi auzit de Botox si pielea ei e alba  (…albă… de-mi vine in minte ca o fi fost bolnava de aceiasi boala ca Michael Jackson!) . Vorba lui Kant , ca nimic nu e real ci doar o iluzie , adica bullsheet de la un cap la altul si totusi ea devine peste noapte marea vedeta a publicului . Nu tu scoala de specialitate , nu tu cultura ,nimic , nimic , in schimb Imparateasa , pe care lumea n-o scoate din injuraturi , s-a batut o viata intreaga sa-si faca o cariera ,sa-si faca un nume , ca doar nu credeti ca poti ajunge imparateasa doar asa , batand din palme . Dupa o viata plina de truda si de sacrificii , vine o pitipoanca sa-i ia locul . Ce credeti ca a fost in sufletul ei ? Degeaba spuneti ca era o vrajitoare rea . Vorbiti fara sa cunoasteti adevarul . Auzi tu ,vrajitoare ! Aiurea ! Chestia cu magia o avea de cand era tanara si frumoasa , de l-a vrajit pe Aladin sa-i imprumute Lampa Fermecata , cu promisunea de a i-o returna , de indata ce Sheherezada il adoarme pe sultanul ei . Asa ca magia n-o facea ea , ci Geniul din lampa . Asta  ca sa stiti !

Revenind la Alba ca Zapada ,pe care toata lumea o trata de inocenta si nevinovata , cand de fapt ,ea isi croia incet dar sigur celebritatea , impartind zambete si pupici pe unde apuca ; ba se apleca , cu spatele la Marele Magician al curtii regale , cica sa-si culeaga agrafele de pe jos , ba isi sprijinea pieptul pe biroul Trezorierului Sef , ba isi unduia soldurile rotunde cand trecea pe langa garda regala , dar cel mai grav era obiceiul pe care si-l facuse , de a manca banane in Marea Sala a Consiliului , cand era adunata toata nobilimea . Nu ca le-ar fi facut pofta de banane , dar le manca intr-un anume fel ,cu gratie si dexteritate , de gemeau si oftau nobilii de parca ar fi fost in sala de tortura .De altfel tortura si era ! Si cu toate astea , toata lumea o iubea . Vanatorul ? Da , si vanatorul . De altfel el este o alta dovada a nedreptatilor din aceasta lume . Pe vremuri , trudea din greu pentru a-si pune un ban de-o parte , ca sa-si deschida mai tarziu un mic comert dar , a dat peste Scufita Rosie care a profitat de bunatatea  si naivitatea lui , pentru ca dupa ce l-a folosit la vanatoarea de lupi , l-a lasat cu buza umflata stergand-o peste granita cu toate economiile lui , ba chiar si cu pieile abia venite de la tabacit . Sarmanul a fost nevoit sa-si inece visul in lacrimi si in alte  lichide , dupa care , in cautarea unui venit lunar , s-a angajat la Imparateasa . Aceasta l-a trimis sa o “piarda” pe Alba ca Zapada in padure , ceea ce a si facut , ca doar a revenit fara ea . 

Si acum , vom ajunge la partea care va va dezvalui adevaratul caracter al “printesei”. Primita cu multa , multa dragoste de Cei 7 pitici ( ca doar sunt si ei oameni,ce naiba ! ) Alba ca Zapada a beneficiat de tot sejurul “all inclusive”, adica masa , casa si distractie, fara sa plateasca tariful care s-ar fi cuvenit . A profitat de generozitatea Imparatesei , care i-a oferit un mar gratuit si apoi a facut pe moarta pana cand a venit Printul , care i-a extras marul din gat prin aplicarea unui sarut gen ventuza de desfundat chiuvete . Mare dragoste mare , ce sa va spun ! Ca-n filmele de la Hollywood , de roiau reporterii in jurul lor mai ceva ca la nunta regala din Anglia ! 

Si a plecat Alba ca Zapada cu Printul , lasandu-i pe saracii pitici cu lacrimi in ochi si cu inimile frante , sa-si blesteme ziua cand au cunoscut-o , ca nu le-a spus nici macar multumesc , daramite sa le dea un pupic sau o imbratisare la plecare . Cata nerecunostinta ! Unde o fi dreptatea pe lumea asta ? As vrea sa aud , ce mai spuneti acum despre Alba ca Zapada !

Dan V. Dumitriu, Laval, Canada, august 2020

Foto: mypositiveoutlooks.com