Suntem în plin sezon rece , este perioada de supremație a suplimentelor alimentare destinate imunităţii. Dintre acestea, în mare vogă este Vitamina D. Și nu degeaba! Ea reduce riscul reacţiilor inflamatorii exagerate. Şi greșit susțin unii și alții că eaar trebui consumată doar de către copii şi adolescenţi. Mai ales în acest sezon rece, consumul ei trebuie să devină o obișnuință și pentru adulți si persoanele vârstnice.
Vitamina D participă, în copilărie și adolescență, la dezvoltarea musculaturii, reglează depozitele de calciu și fosfor ale organismului, lucru vital pentru oase și, în fine, este esențială sistemului imunitar. Iar aceasta pentru că reglează răspunsurile inflamatorii, atunci cand în peisaj apare un agent infecţios.
De menționat că a consuma vitamina D nu presupune niciun efect advers.
Cine trebuie să ia , așadar, vitamina D?
Evident, cei cărora le lipsește!
Dintre aceștia menționăm obezii, cei ce au hipertensiune arterială și cei care suferă de diabet. A! Și fumătorii, să știți!
Bine ar fi ca, înainte de a da buzna in farmacii, să treceți pe la un laborator de analize : vitamina D se dozează din sânge, așa că este vorba de o analiză banală, dar foarte importanta.
Se știe că în perioada rece, mai precis între octombrie și aprilie, nu avem suficientă lumină solară ca să producem vitamina D în piele. De aceea trebuie să avem grijă ca din alimentația noastră să nu lipsească oul, carnea și câte o conservă de sardine. Lor trebuie să le adăugăm suplimente alimentare de vitamina D, cu doze zilnice peste 400 de unităţi.
Sursă foto : rsute.ru
Comentează