banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Acele fraze ale bărbaților, care ne scot din minți…

Poate că n-ar trebui să postez, chiar de Dragobete, acest studiu. Dar, până la urmă, de ce să ne impunem singuri bariere inutile? Le voi soune La mulți ani, tuturor cuplurilor mioritice de îndrăgostiți si…le voi invita să citească rândurile următoare și ..să bage la cap, întru întarirea relației lor, până la urmă!

Așadar, vorbim din nou despre comunicarea în familie.  Cunosc femei, care se plâng de soții lor,  că sunt prea tăcuți. Că nu au reacție. Că „stau ca niște boi” ( asta o spun ele!) , în loc să participe la discuție, sa aibă o părere personală, bună , rea, cum o fi.
Dar cunosc și femei pe care le înebunește fiecare cuvințel, rostit de către celălalt. Femei care se inflamează, la fiecare vorbă rostită de cel ce le e suflet lor pereche. Am făcut, de fiecare dată, încercări delicate de a le sugera să meargă la un psiholog , căci nu e  normal să te enerveze chiar tot ceea ce spune cel de alături. Mai cu seamă, dacă menopauza încă nu a pus stăpânire pe tine!
….Într-o bună zi, am observat, pe o platformă pentru femei dintr-o țară europeană apropiată nouă, un sondaj de opinie. Repondentele erau invitate să enumere cele mai enervante fraze, rostite de partenerii lor de viață. A rezultat un top, pe care l-am studiat împreună cu colegele și prietenele mele. A rezultat că este pe deplin valabil și la noi. Drept care am decis să vi-l împărtășesc. Iar dacă ceva nu coincide cu situația de la voi de acasă sau aveți completări de făcut, aștept cu interes commenturile voastre!

Iată așadar, TOP 7 al frazelor spuse de EI, care ne scot din minți pe NOI!

1.Cum spui tu!
Multe reprezentante ale sexului frumos consideră că această replică maschează de fapt o altă atitudine : ” Treaba ta” sau ” Mai lasă-mă naibii în pace!” – zic ele că ar vrea, de fapt, să spună bărbații.

2. Mi-ai văzut cumva șosetele?
Cum să nu te scoată din minți o astfel de întrebare, uneori devenită leit-motiv? Noi, femeile, considerăm această „neajutorare” ca fiind pur și simplu umilitoare pentru un bărbat adevărat! Cum să nu te urci pe pereți, când esti întrebată, în continuu, unde e cuțitul de pâine, unde e hârtia igienică, unde e peria de pantofi? , când , de ani buni, toate acestea își păstrează fix același loc în casă?!?

3.Nu stiu. Mi-e indiferent. Cum vrei tu.
Oare de ce bărbații consideră aceste fraze ca fiind răspunsul perfect, cel pe care-l așteptăm de la ei? „Mergem la botezul Răduleștilor?” ” – Nu știu.” ” La ce hotel să fac rezervarea?” ” Mi-e indiferent” . “Mergem azi la teatru? – Cum vrei tu!”  Răspunsurile aceastea enervează, credeți-mă. Chiar și când Le spunem noi, lor!

4.Unde mergem? Ce facem azi?
Unii dintre bărbați se trezesc plini de energie. Și simt nevoia să ne bucure și pe noi cu ea. Numai că și-o manifestă în mod greșit : ” Ei și, unde mergem azi? La film? La mall? La mama soacră? În parc?..” ….. E plăcut, da, să știi că tu, femeia, ești factorul decident, dar de ce, oare, am simți nevoia să nu mai fim numai noi cele care stabilim programul  pentru weekenduri și vacanțe? Nu putem și noi , oare, sa ne bucurăm de postura de ..”invitate”?

5. Vom vedea!
Nouă, femeilor, ne plac răspunsurile clare: da sau nu. Când îi auzim cu „vom vedea!” e clar că ei nu sunt de acord cu propunerea noastră, dar că nu consideră necesar să -și piardă timpul cu discuții pe tema  asta.

6. Cum îți place ție!…
Am putea să credem că se feresc să ne dezamăgească. Însă nouă ne plac bărbații direcți. Dacă o femeie vă cere un sfat, înseamnă că are nevoie de el, nu o mai luați pe ocolite!

7.Tăcerea…
Îl întrebați ceva. Repetați întrebarea. Iar el tace. Sunteți nevoite să ridicați tonul, ca să fiți sigure că vă aude. Vă doriți măcar să auziți ceva de genul : ” Ce? Scuze, nu te-am auzit!”. Uneori, scuza lor e genială: „Mă gândeam la ceva!..”.

Or mai fi și altele. Cum se spune : câte bordeie, atâtea obiceie!
Dragilor bărbați, n-ar fi rău să citiți și voi aceste rânduri și să încercați să evitați replicile care, iată, știți acum că ne calcă pe nervi! Armonia conjugală va simți un evident reviriment, veți vedea!

…Măcar azi, de Dragobete!

Rubrică oferită de :

 

Surse foto: wclub.ru, vlasti.net

Etichete

Femei de 10 pe Facebook