Modă

Cum  se îmbracă franțuzoaicele? Iată  — 7 secrete ale eleganței lor 

 

Ajungând la Paris, mulți suntem dezamăgiți : miturile legate de vestimentația pariziencelor cad, unul câte unul. Pare că turiștii sunt  mult mai bine îmbrăcați decât localnicii. Dar e suficient sa pătrundem pe străduțele “ne-turistice” sau în cafenelele de cartier și să le privim cu mare atenție pe franțuzoaice și nu putem să nu recunoastem ca au un “șic” al lor.  

Secretul nr. 1 : Filozofia stilului franțuzoaicelor

Ele nu sunt obsedate de ținută, dar și-o aleg într-un fel anume, ceea ce le face cât se poate de atrăgătoare. Iată de ce : 

  • Își cumpără hainele cu mare atenție, încercând să le asorteze cât mai bine cu garderoba de acasă.
  • Culorile de bază sunt bejul, griul, maroul, negrul, albul și albastrul. Ceea ce de asemenea le ajută să-și combine oricand piesele vestimentare. Nu întâmplător, culoarea gri este considerată tipic franțuzească, iar “little black dress”a lui Coco Chanel – este piesa de rezistență.
  • Accentele sunt permise. Franțuzoaicele își permit și câte-o piesa vestimentară viu colorată. Dar numai una! 
  • Comfort și calitate. Franțuzoaicele sunt sensibile la modă, dar nu obsedate de ea. Ele sunt de principiul : “Puțin, dar bun”. În plus, ele sunt f.econome și, chiar dacă au salarii bune, își cumpără hainele in perioada de “solduri”. 

Secretul nr.2 : Garderoba de bază 

pastedGraphic.png

Pariziencele se ghidează după principiul : să-mi cumpăr haine “de bază”, care să se asorteze cu orice. Naza o reprezinta jeanșii ( belumarin) , o cămaș albă sau un tricou și un trenci de culoare neutră, cel mai adesea de culoarea nisipului. Le mai plac jachetele și rochiile de culoare uni. Și nu le pasă de modă : ele continuă să poarte skinny și fustele cloș, chiar dacă par retro. 

Secretul nr. 3 : rochiile și bluzele feminine

pastedGraphic_1.png

Franțuzoaicele sunt asociate, ca imagine, cu rochițele vaporoase de lungime midi și cu floricele. E un fel de ținută “a la France”. Iar la blugi ele asociază deseori bluze înflorate, cu flori de câmp. 

Secretul nr.4 : cardiganurile împletite