Diverse

9 sfaturi înțelepte care vă vor ajuta să comunicați cu un bădăran

«Dacă aveti de a face cu un bădăran, cu un ins care vi se adresează în mod grobian, zâmbiți-i cu tot chipul. Dacă vă veți păstra buna dispoziție și veți continua să fiți optimiști și pozitivi, îl veți deposeda pe bădăran de armele sale și nu-l veți lăsa să vă domine” . Joel Osteen.

Deseori, în relațiile cu rudele, prietenii, șefii și chiar jumătățile de viață, ajungem să trcem de la dragoste la ură. Pare că, tocmai ce erați convinși că respectivii sunt delicatețea și diplomația întruchipate, și deodată vă trântesc o mizerie care vă răsucește 100 la sută, de vă vine să-i strângeți de gât. Întrebări de genul “ Cum naiba de te-ai îngrășat în halul ăsta?”, “Când naiba o să-ți găsești și tu un bărbat ca lumea?”, “Mai ai de gând să stai mult în cârca părinților tăi? De ce naiba nu-ți iei odată un servici?” , șamd, pot deveni pentru noi adevărate lovituri sub centură, capabile să trezească fiara din noi. De multe ori, oamenii nici nu realizează gravitatea lucrurilor pe care le scot pe gură. Dar există și bădărani, care vă jignesc cu intenție, cu scopul de a vă scoate din sărite și de a obține o reacție negativă.
Cu siguranța, nu sunteți obligați să suportați aceste jigniri fără să aveți nicio reacție. Dar o puteți face cu mult tact. Lucru destul de dificil în anumite condiții – dacă, să zicem, cel care v-a jignit este și cel care vă plătește leafa. Sau…mama soției voastre!
Ca sa vă ajutăm să vă descurcați în astfel de situații, vă propunem să folosiți una din frazele de mai jos. Credeți-ne, ele îi vor “dezarma” pe loc pe grobienii care vă fac viața amară!

1. Mulțumesc
Un simplu “mulțumesc” poate fi reacția “letală” la o mojicie care v-a fost adresată. Prin el veți arăta că respectivul nu v-a “atins” și că sunteți un om echilibrat, care nu sare să răspundă imediat cu aceeași monedă. Credeți-ne, îl veți face să-și inghită limba!

2. Țin cont de punctul dvs de vedere în această problemă
Prin această propoziție vă veți dovedi superioritatea și că nu vreți să vă coborâti la mintea lui. Țineti minte : în majoritatea cazurilor , mojicia este o manifestare a lipsei de încredere în propria persoană. Fiind grobian, omul încearcă de fapt să-și facă interlocutorul să coboare la mintea lui. Dați-i de înțeles că sunteți dispuși să continuati dialogul numai dacă va alege să vorbească civilizat.

3. Discuția s-a încheiat
Dacă ajungeți la concluzia că sunteți mult prea supărat pe interlocutorul vostru pentru a intra intr-un dialog civilizat cu el, cel mai bine este să puneți punct comunicării cu acesta și să părasiți locul “confruntării”. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați demnitatea. În plus, puteți oricând reveni la dialog, după ce spiritele se mai calmează.

4. Chiar crezi că trebuia să spui asta? Și te aștepți ca eu să răspund?
O astfel de frază îl va calma instantaneu pe interlocutorul tau. Mai ales dacă vă aflați în public. Este esențial să-ți păstrezi sângele rece și să nu-i dai satisfacție să te inflamezi, la provocarea lui. Ba, îl poți aduce chiar în situația de a-și cere scuze. Cei din anturajul tău trebuie să știe că nu suporți întrebările și comentariile tupeiste și că nu veți marșa niciodată în direcția lor.

5. Practic, mi-ai rănit sentimentele

O astfel de replica este și o doză de sarcasm, și ea e în măsură să-i transmită interlocutorului că nu sunteți dispuși să acceptați energiile negative ce vin din partea lui. În plus, această frază îl va potoli pe grobian, care va înțelege că nu a reușit, de fapt, să vă rănească.

6. Ai dreptate!
Deși pentru majoritatea dintre noi, a rosti aceste cuvinte este cumplit de greu, ele au darul de a conduce rapid la stingerea conflictului. Prin asta îi și dați celuilalt o lovitură, zădărnicindu-i dorința de a te șicana.

7. Văd că ești tot timpul pregătit cu câte-o mojicie, nu-i așa?

Această frază mută focusul atenției dinspre voi, spre interlocutorul vostru, determinându-l să se gândească de două ori, înainte de a mai spune ceva. Această frază șochează prin spiritul său direct.

8. Eu te iubesc, tare de tot

E o reacție puternică și neașteptată, dar nu e recomandabilă decât în anumite situații, atunci când celalalt este o persoană extrem de apropiată. În niciun caz, șeful vostru!
Aceste cuvinte au efect magic, putand pune capăt instantaneu șuvoiului de mojicii. Bunătatea va învinge întotdeauna spiritul negativ, iar soarele va învinge întunericul.

9. Râdeți, din toată inima!

O astfel de reacție îl va suprinde întotdeauna pe badăran și-l va face să se jeneze de cuvintele sale.

Așa că…alegeți singuri care din sfaturile de mai sus se potrivesc situației în care vă aflați și alegeți întotdeauna…fericirea!

Sursa : cluber.com.ua

Etichete