Diverse

8 diferențe între un prieten adevărat și unul fals

prieteni

Uneori este greu să vezi diferența între o persoană falsă și una sinceră. Dacă ți se-ntâmplă să ai încredere în persoana nepotrivită, vei sfârși prin a suferi serios. Tocmai de aceea trebuie să faci diferența între persoanele toxice și cele sincere. Iată câteva detalii care fac diferența:

– Prietenii adevărați nu te judecă  

Prietenii adevărați te înțeleg. De asemenea, sunt empatici. Ei nu te vor judeca pentru modul în care te porți cu ceilalți sau pentru ceea ce faci. Dec cealaltă parte, persoanele toxice, critică abolut orice: modul în care arăți, slujba pe care o ai, stilul tău. Au pretenția să le dedici tot timpul tău.

prieteni – Prietenii adevărați sărbătoresc întotdeauna succesul tău

Prietenii adevărați sărbătoresc reușitele tale și îți împărtășesc bucuria și succesul. Prietenii falși sunt întotdeauna geloși. Când ți se întâmplă ceva bun, prietenii prefăcuți încearcă să subaprecieze realizările tale. Nu pot suporta gândul că ești mai bun decât ei.

– Prietenii adevărați îți respectă intimitatea  

Prietenii adevărați înțeleg dacă nu vrei să le împărtășeștianumite lucruri sau dacă nu ai timp pentru ei. Prietenii adevărați știu că îți vei deschide sufletul atunci când ești pregătită. Pe de altă parte, prietenii falși nu acceptă faptul că ai propriile obligații și viața ta. Sunt foarte egoiști și încearcă să îți mănânce tot timpul.   

– Prietenii adevărați te acceptă așa cum ești  

prieteni Prietenii adevărați te iubesc așa cum ești. Le pasă, cu adevărat, de fericirea ta. Nu le pasă dacă râzi prea tare sau ce haine porți. Cei falși însă, nu vor accepta așa ceva. Îți vor spune că îi faci de râs. Te vor face să îți ceri scuze pentru felul tău de a fi. Nu asculta astfel de oameni. Încearcă să îți găsești de urgență, alți prieteni.

– Prietenii adevărați sunt în permanent contact cu tine

Prietenii adevărați îți vor fi întotdeauna aproape. Te vor suna și îți vor trimite mesaje pentru a vedea ce faci. Prietenii falși te vor căuta doar când au nevoie de tine. Chiar dacă le este greu, încearcă să se poarte drăguț cu tine. În cazul în care nu îi poți ajuta, se vor supăra foarte rău pe tine.

– Prietenii adevărați apreciază discuțiile pe care le aveți

Chiar dacă aveți viziuni diferite, o discuție în contradictoriu poate fi interesantă dacă decurge corect. Prietenii adevărați pot vedea din perspective diferite, pot discuta în contradictoriu fără să se certe. Prietenii falși însă, iau totul personal și nu suportă să ai dreptate.

prieteni – Prietenii adevărați te respectă

Prietenii adevărați sunt rezonabili. Înțeleg că orice neînțelegere poate fi rezolvată împreună. Nu trebuie să fie tot timpul de acord cu tine. Prietenii falși se enervează foarte ușor pe tine și îți pot adresa vorbe urâte. Nu le pare rău atunci când te rănesc, pentru că nu le pasă.

– Prietenii adevărați sunt empatici 

Când ești fericită, prietenii adevărați sunt și ei fericiți. Când ești tristă, sunt și ei triști. Își doresc întotdeauna tot ce este mai bun pentru tine, și trec prin aceleași emoții ca și tine. De partea cealaltă, prietenii toxici sunt fericiți să te vadă că suferi sau că eșuezi, întrucât îiface pe ei să se simtă mai puternici.

Sursa: positivethingsonly.com

Publicitate