Diverse

La mulți ani, Florin Piersic!

Mama mi-a spus ” Cosmin ” , dupa ” Fiul Zimbrului ” , personajul istoric interpretat de El.
In Peer Guynt ne-a invatat ca cizma nu o simti unde te strange de nu o pui pe picior.

In ” Oameni si soareci ” ne-a aratat cum mangaierea poate ucide sufletele firave.
In Margelatu a redus exportul de floarea-soarelui si l-a sporit pe cel de pelicula cinematografica.
In ” De-as fi Harap Alb ” nu a mai gasit ursi disponibili , ci doar imaginatie de recuzita , ce a speriat-o enorm pe Medeea Marinescu , ce a inceput sa isi caute Strainul in Noapte , apeland la Radu Beligan.
De la Tennessee Williams si a lui Dulce Pasare a Tineretii , trecand in zbor planat peste un Tramvai numit ” Dorinta ” , in triajul din New Orleans , s-a inflacarat ca Orfeu in Infern , declarand contrariul vorbelor Manuitorului de Lira : ” Oamenii mi-au dat mai mult decat le-am dat eu…” Si acesta era Publicul , Maria Sa , la care s-a inchinat in culise , la arlechin , oriunde nu era vazut , pentru a fi crezut…

Esarfa si batista de un rosu aprins i-au fost insangerate de glontul despicat in patru ce a strapuns pieptul haiducului maramuresean , Pintea , ce nu avea glas , precum Blaga , din Clujul lui drag.

Dar vocea din interior a ramas in noi ca un lung rasunet de taragot al lui Dumitru Farcas peste obcine.

Si Cuza a fost , trecand Unirea prin Rug si Flacara.

Cu Dorulet a asteptat Anul Nou , pana ce Rodica Madache a adormit precum Fetita cu Chibriturile a lui Andersen , in cea mai frumoasa noapte a vietii ei.

Si parasutist , si cascador cu Sobi Cseh si iubitor de iubiri neintamplate , doar cantate cu Angela Similea in ” Jocul de-a vacanta ”.

Totul e joc , daca uiti ca esti pe o scena sau pe un platou de filmare si ramai pe malul Prutului unde sora ta si-a salvat prietena fara a tine cont ca nu se mai tragea o dubla….

Cosmin – Stefan Georgescu, 27 Ianuarie 2021 , Franta

Etichete