Ea și El

7 lucruri pe care o femeie măritată ar trebui să înceteze să le mai facă

        

Când eram la mama și la tata, veam voie să mai batem și din picioar și să strâmbăm din nas. Însă după ce ne mărităm, trebuie să învățăm să ne gestionăm propriile emoții. Iată ce lucruri trebuie să evităm să le facem, după ce ne așezăm pe inelar verigheta. 

1. Să ținem supărarea

Nu demult celebrul actor Kirk Douglas, în varstă de 102 ani, și-a aniverst cei 65 de ani de căsnicie cu Anne Buydens, în varstă de 100 de ani. Secretul longevității cuplului cei doi il pun pe seama fericirii conjugale. Soția îi este recunoscătoare pentru faptul că niciodată nu s-a supărat pe mărunțișuri, căci lucrul cel mai important este ca cel de lângă tine să te susțină întotdeauna.   Iar cei doi au avut destule de traversat : moartea fiului lor, cancerul de sân al lui Ann, prăbușirea cu elicopterul al lui Kirk, apoi infarctul acestuia.  Cand auzi astfel de povești de viață, realizezi că răutatea, răzbunarea, supărările superficiale îți consumă atâta energie, care ar putea fi folosită pentru binele familiei. Iar cheia înțelegerii în cuplu o reprezintă comunicarea. Nu trebuie să ții în tine nemulțumiri, trebuie să știi cum să i le transmiți celuilalt. Amintiți-vă cuvintele celebrei Coco Chanel : “A te abține, atunci câmd ești supărată și  nu face scene, atunci când te doare – iată ce înseamnă o femeie ideală”. 

2. Să ne pierdem controlul

Dacă emoțiile negative vă dau târcoale și simțiți că, iată, veți exploda, puneți repede frână! Imediat ce unul din parteneri coboară tonul vocii, instantaneu și celălalt va începe să se calmeze. Nu faceți niciodată nimic din ceea ce vă va face să regretați mai apoi! O pauză în timpul unei dispute face ca spiritele să se mai calmeze și “tragedia” să nu mai pară atât de accentuată.  Învățați să gestionați emoțiile spontane. Iar pentru asta discutați cât mai des cu partenerul de viață. Și el are destule să vă spună. 

3. Să ne exprimăm licențios  la adresa partenerului

Parafrazându-l pe Bernard Show, putem spune că “ soția idelă este cea care consideră că are un soț ideal” . Cât de des auzim de la prietenele noastre ca soțul lor e un terchea-berchea, că e un incapabil, că nu-i reușește nimic în viață. O femeie care se plânge de soțul său crede în sinea ei că prin asta  ea devine mai bună decât el. Umilindu-și bărbatul, ea se așteaptă ca cei din jur să o susțină și să-l judece pe el. Dar de fapt se întâmplă taman pe dos. Pare ca ea îl trădează pe acesta , lucru care o descalifică în ochii celorlalți. Dacă e un incapabil, de ce mai stă cu el?  Rufele se spală, oricum, în familie și în plus, nu trebuie să uităm niciodată că, atunci când ne-am măritat, am optat de fapt pentru “cel mai bun soț din lume”. 

4. Să ne umilim soțul în fața copiilor 

Autoritatea tatălui trebuie menținută cu orice preț. Soția trebuie să joace rolul persoanei blânde și ea trebuie să dea prima exemplu în ceea ce orivește respectul față de “stâlpul casei”. Cu cât îl lăudați pe tată mai des, în fața copiilor, veți avea granția că fii voștri vor deveni niște bărbați adevărați, iar fiicele se vor transforma în niște femei delicate și blânde. Chiar dacă soțul calcă strâmb sau nu-și îndeplinește sarcinile de tată de familie, problemele acestea trebuie rezolvate in particular, departe de ochii copiilor. În plus, certându-l mereu, chiar și pentru motive întemeiate, soția îl va face s-o urască și lucrul acesta va conduce la o atmosferă nefericită în familie, lucru care se va repercuta asupra psihicului copiilor. 

5. Să manipulăm prin sex 

A-l priva pe partenerul de viață de plăcerile vieții intime, reprezintă una din fațetele de bază ale manipulării, aflată la îndemâna femeilor. Multe dintre soții încearcă în acest fel să-și manipuleze soții, pentru a obține ceea ce doresc. Bunicile noastre aveau o vorbă : trebuie să vă impăcați înainte de a ajunge în pat.  

Se știe că relațiile intime îi apropie pe parteneri. Fireste , nu ne referim la cazurile în care soțiile refuză să facă dragiste, pentru că in acea zi u fost jignite de soții lor. Ne referim la faptul că nicio femeie nu trebuie să-și șantajeze astfel soțul, cerându-i în schimb să-i cumpere o haină de blană. 

6. Să-l privăm pe soțul nostru de spațiu vital

Chiar și odată căsătorite, soțul nu poate deveni proprietatea voastră! El are propriile dorinți, hobby-uri, interese. Noi, femeile, ne dorim să stăm la o bârfă cu prietenele, să mergem la shopping, să zăbovim la o cafea cu fetele. La fel și ei, soții noștri : își doresc să meargă la un meci, la pescuit sau să- și petreacă câteva ore, reparând mașina în garaj.  Dacă apar prea multe interdicții din partea ei, spre el, înseamna că avem de a face cu o problemă. Înseamnă că ea , de fapt, nu este sigură pe sine, nu este mulțumită de viața ei si ca atare, încearcă să-i limiteze partenerului spațiul vital. Soluția este, din nou, comunicarea. Cei doi soți trebuie să cadă de acord asupra timpului petrecut împreună, dar și al celui la  care fiecare are dreptul, pe cont propriu.  

7. Să impartă totul în : “al meu” și “al tău”. 

Și asta se referă la toate aspectele : și la cele financiare, și la timpul dedicat rudelor. In zilele noastre, sunt destule cazuri in care femeia câștigă la fel sau chiar mai mult decât bărbatul. Soluția este un buget comun al casei, la care cei doi trebuie să contribuie in mod egal. Apoi trebuie să le acordați aceeași atenție rudelor și ale unuia și ale celuilalt.   

Nu uitați niciodată că familia nu reprezintă celula societății, ci societatea insăși. Iar legile sale le scrieți voi înșivă. Și tot voi sunteți și ministru al economiei și ministru al afacerilor interne și externe. 

Sursa: wday.ru