Diverse

Mă iubește sau nu mă iubește? Răspunsul mi-l dă…floarea-soarelui ! 

    

     Mă amuză superstițiile, mai ales cele drăgălașe. Și deși susțin, sus și tare, că nu țin cont de ele, totuși…mă feresc să trec pe sub scările crăcănate ale zidarilor, sar în sus de bucurie – în gând, firește! – dacă-mi iese în cale unul din tot mai rarii coșari, dar mă intristez instantaneu, dacă-mi trece tacticos prin față o mâță neagră! 

Însă, cum spuneam, cele drăgălașe mă amuză și mă mai răsfăț, căzând intenționat in plasa lor! 

Bunăoară, cum să reziști să nu culegi o margaretă, dintr-un câmp de flori și să nu o supui ancestralulu test al iubirii : “ Mă iubește?..Nu mă iubește?..” Fiecare petală te conduce către deznodământul așteptat, iar inima se face cât un purice, pe măsură ce le rupi, una câte una.. Uraaaa! mă iubește! – mă trezesc chiuind,  atunci când margareta ține cu mine, sau..dimpotrivă,  îmi spun în gând, fără prea multă convingere : “Ei, e o simplă superstiție…” – atunci când ultima petală îmi dă un răspuns negativ.

Pentru că ultimele margarete chestionate mi-au dat numai răspunsuri nefaste😁😁, am decis să propun folclorului românesc să schimbe tipul de floare, participantă la această superstiție! Să aleagă una mai…pozitivă, mai…solară, care să le dea tuturor femeilor din lume răspunsul dorit! Așa că voi întocmi o petiție, în care voi solicita ca – iată! – FLOAREA SOARELUI să devină simbolul iubirilor noastre nesigure, petalele sale oferindu-ne doar răspunsuri pozitive! 

Și nici nu trebuie s-o porniți în cautarea unor câmpuri de floarea soarelui, pentru a vă verifica iubirile! Bunăoară, șifonierul meu s-a umplut de astfel de flori, după ce am făcut o nouă achiziție de la magazinul online  https://www.ienationala.ro/ro/ ! Și…  deodată parcă mi s-a înveselit întreaga locuință și întreaga primăvară!

    Rochița tip ie, despre care vă vorbesc astăzi și pe care o port cu atâta bucurie la acest început de primăvară, este confecționată din pânză topită neagră și poartă pe ea broderia florală computerizată, care așează firul de bumbac galben într-o superbă broderie florală computerizată. 

Nu întâmplător, dintre toate florile lumii,  cei de la IE NATIONALA s-au oprit la cea a soarelui. Ea simbolizează adorația, loialitatea și constanța în dragoste – sentimente pe care eu le prețuiesc tare mult. Căldura și protecția – sunt alte două stări sinonime frumoasei flori a soarelui. De altfel, soarele este un model foarte frecvent în iile romanești, prezent ca atare, sau sub forma florii soarelui sau , pur și simplu, a unui cerc. Este un simbol ancestral, în legâtură directă cu divinitatea. Căldura soarelui este dătătoare de viață și generatoare de belșug. Floarea soarelui, din această pricină, emană căldură și reprezintă optimismul.

Iar de mă întrebați de culori ( ce contrast frumos : negru – galben!) vă voi reaminti că prima este simbol al înțelepciunii, sobrietății și decenței, iar a doua – al energiei solare, bucuriei și căldurii! 

Bucurați-va, așadar, de imaginea rochiței mele și…dați fuga la calculator și comandați-vă și voi una la fel!  Vă vine direct acasă, aproape că vă sare-n șofonier! 😉

Campanie inițiată de IE NAȚIONALĂ MAGAZIN ONLINE DE ȚINUTE TRADIȚIONALE

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.