7 trucuri pentru a avea un zbor ideal, cu avionul
Avionul devine unul din mijloacele cele mai frecvente de transport. Viteză, confort, e adevărat și prețuri ceva mai mari. Nu toți pasagerii cunosc însă toate particularitățile zborului cu avionul.
Vă încredințăm, mai jos, câteva secrete ce vă vor fi foarte utile, în vacanțele care vă așteaptă.
Locurile de la geam se caracterizează printr-o temperatură mai scăzută
© pixabay.com
Temperatura exterioară poate atinge și -65 grade, ceea ce conduce la răcorea fuselajului. Cel mai mult acest lucru se simte lângă geam. Așa că, dacă sunteți dornici de privit norii, pe fereastră, îmbrăcați-vă gros!
E mai bine să renunțați la a bea ceai sau cafea în avion.
© depositphotos.com © depositphotos.com
Apa folosită la bord, pentru prepararea ceaiului sau a cafelei poate conține bacterii periculoase, cum ar fi, de exemplu, stafilococul auriu.
Așa că e de preferat să comandați băuturi imbuteliate sau suc de roșii.
Măsuțele rabatabile și buzunarele de la scaun sunt locurile cele mai murdare din avion.
© depositphotos.com
Buzunarele sunt curățate extrem de des. Iar măsuțele, potrivit declarațiilor stewardeselor, sunt folosite inclusiv pentru a schimba scitecele celor mici. De aceea este bine să aveți la dvs șervețele umede, pentru a igieniza măsuțele, înainte de a le folosi. Și nu puneți mancarea direct pe masă, iar buzunarele…evitați-le!
Cea mai bună perioadă pentru zbor sunt diminețile
© pixabay.com
Dacă aveți posibilitatea să optați pentru momentul zborului, e de preferat să alegeți cursele matinale. In primul rând, riscul întârzierilor la decolare este minim. In plus, turbulențele sunt mai rare dimineața.
Serviciul la bord este mai de calitate în ultimele rânduri ale avioanelor
© depositphotos.com
Ocupând aceste locuri, puteți ieși primii și puteți primi, la prânz, pui în loc de pește. În plus, personalul este parcă mai atent cu pasagerii. Stewardesele o explică astfel : e ult mai ușor să le aduci o porție suplimentară de mâncare celor care ocupă ultimele rânduri. Sau căști, sau un pahar cu apă, sau altele asemenea lor.
Nu umflați până la refuz pernele pentru zbor
© depositphotos.com
Cu alte cuvinte, nu uitați de legile fizicii. Dacă veți umfla până la refuz perna respectivă, din cauza scăderii presiunii ayt osferice, la înăltime, ea ar putea pocni.
Alegeți mereu meniul special
© crazy-traveller.ru
Multe companii oferă variante pentru masa oferită în timpul zborului. Alegeți meniul special : este mult mai divers și mai gustos!
Sursa foto: depositphotos.com, crazy-traveler.ru, pixabay.com
Surse informații: Business Insider, Tip Hero
Comentează