Amintiri din valiza LAMONZA Călătorii

Amintiri din valiza LAMONZA. Episodul 263. Shopping în colosul moscovit TSUM

 

Poftă de shopping, în acest final de an. Firesc! Doar decembrie este Luna cadourilor. O știm de mici. Mai ales noi, fetițele devenite femei! 

Așa că…un episod despre unul din marile magazine ale lumii nu va
va deranja! Mai ales că în valiza mea cu amintiri – Lamonza – am găsit câteva mărturii ale trecerii mele pe acolo! 

   Așadar, de mai bine de 110 ani, TSUM este unul din reperele Moscovei. Un simbol, aș spune! Marele magazin a trecut prin diferite faze, inclusiv cea a comerțului socialist, când colosul plasat în inima Moscovei avea alura magazinelor similare de la noi : Unirea sau  Cocor, să zicem. Și, ca și in cazul acestora din urmă, TSUM s-a “reinventat”, odată cu epcnomia de piață. Dacă inainte, în galantarele sale, odihneau mărfurile indigene , cele străine iscând adevărate evenimente, marcate prin cozi interminabile, acum magazinul este de nerecunoscut! Peste 700 de branduri celebre, din domeniile îmbrăcăminte, încălțăminte, produse cosmetice, accesorii, bijuterii etc, sunt adunate sub același acoperiș, devenind magnet pentru mii de vizitatori zilnici! 

5 etaje ai de parcus, până să spui că ai “dovedit” magazinul! Iar dacă ai și bani ( prețurile sunt mai mult decât piperate, căci Moscova este una dintre cele mai scumpe capitale est-europene) , atunci ai tiate șnsele să petreci aici o zi intreagă. 

   Evident, vremurile au diversificat maniera de shopping! Pentru doritorii care țin morțiș să aibă un produs cumpărat din TSUM, există atotputernicul sistem de shopping online, cumpărătorii având posibilitatea să stea în fotoliul de acasă și să le vină curierul, purtând un dichisit colet, împachetat in ambalajele TSUM! 

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/