Călătorii Timp liber

6 destinații din Italia pe care nu trebuie să le ratezi

Indiferent dacă ești iubitare de natură, mâncare sau amândouă, Italia este alegerea ideală pentru a călători. TripAdvisor a alcătuit un top al orașelor din Italia pe care nu trebuie să le ocolești.

Cinque terre: locul unde timpul pare că a stat în loc  

cinque terre

Peisaje de vis, restaurante, piețe pitorești, biserici, înghețată tradițională, Cinque terre este fără îndoială un must-see atunci când vine vorba de Italia. Nu ratați vinul, brânzeturile locale și cea mai bună focaccia pe care o veți gusta vreodată.

Roma: o experiență de neratat

Roma

Roma nu a fost construită într-o zi așa că și tu ai nevoie de mai multe zile pentru a intra în spiritul orașului. Orașul este plin de piațete, piețe deschise și sit-uri arheologice.  Aruncați o monedă în Fontana di Trevi, contemplați Colosseum și Pantheon, oferiți-vă un moment de reculegere la Vatican și nu ratați un espresso italian sau o înghețată între două vizite.

Florența: paradisul gurmanzilor

Florenta

Unul dintre cele mai cunoscute și romantice orașe ale Europei, Florența este obligatoriu de vizitat dacă sunteți pasionați de mâncarea bună, arhitectură și muzee.

Sorrento: așa de frumos încât îți taie respirația

Sorrento

O bijuterie a Mediteranei, un oraș istoric cu numeroși lămâi și aromă de iasomie.

Milano: o combinație perfectă între istorie și modern

Milano

Un centru cosmopolit pentru afaceri și inovații, Milano este ideal pentru a lua contact cu adevărata cultură italiană, pentru viața de noapte și nu în ultimul rând, pentru modă.

Veneția: o alegere perfectă, indiferent de anotimp

Pur și simplu nu puteți rata Veneția. Specialiștii în turism recomandă să petreceți minim 3 nopți. Piața San Marco, vinul local, bucătăria tradițională și bineînțeles, o plimbare cu gondola pe canale nu trebuie ratate.

Sursa: tripadvisor.com
Imagine reprezentativă: Daniela Grigore
Foto: Pinterest, Daniela Grigore

Publicitate