Sănătate

7 sfaturi pentru un sex perfect

Articol recomandabil și partenerului tău!

Atunci când afirmăm că sexul reprezintă o componentă esențială a vieții noastre, nu trebuie să uităm că și stilul nostru de viață influențează ceea ce se petrece în dormitor. Pe tema comunicării între parteneri se poate vorbi un an întreg, însă a reuși să comunici cu propriul corp este de zece ori mai complicat, cu atât mai mult dacă ți-ai neglijat sănătatea și ai început să ai oarecari probleme. Specialiștii site-ului lifekacker.ru îți recomandă câteva schimbări extrem de simple, pe care le poți opera în viața ta și care te vor ajuta să obții maximum de plăcere în relațiile intime cu bărbatul iubit.

1. Bea cu măsură și nu-l lăsa nici pe partener să se chelchelească!
Nu cred că vom mai mira pe cineva, dacă vă vom reaminti că alcoolul relaxează, îți induce chef de vorbă și îți dă o oarecare energie, însă atenție! Excesele nu sunt de dorit! Nu e recomandabil să bei până cazi sub masă, indiferent dacă ți-ai planificat sau nu, pentru seara respectivă, o partidă de sex. Dar nu despre asta e vorba. Se știe că o doză considerabilă de alcool în sânge are o influență directă asupra erecției ( aceasta se obține mai greu și durează mai puțin), apoi asupra lubrifierii, și, în plus, scade excitabilitatea ambilor parteneri. Prin urmare, atingerea multrâvnitului orgasm va deveni extrem de dificilă. Asta dacă-l veți mai atinge vreodată! Explicația științifică  este una extrem de simplă : alcoolul este un antidepresiv, și, figurat vorbind, împiedică sistemul tău nervos central să se armonizeze cu organele genitale.

2.  Îndreaptă-ți spatele!
Poate o să-ți vină să râzi, dar poziția corpului influențează simțitor starea ta psihică. Încearcă, așadar, să nu mai stai cocoșată. O astfel de poziție crește în organismul tău nivelul de cortizol ( hormonul stresului) și-l scade pe cel al testosteronului ( hormon care are un efect important asupra libidoului ambelor sexe, asupra formării spermei, asupra erecției și a vascularizării clitorisului). Așa că, dacă erai în căutarea unui motiv în plus pentru a sta dreaptă, tocmai l-ai primit!

3.  Încearcă să ai grijă de forma ta fizică
Ei nu, nu ne referim la faptul că toată lumea trebuie să fie slabă! Ci vrem să spunem că această combinație între ” multă grăsime” și „puțină activitate fizică” ne influențează în mod negativ toate sferele vieții noastre , și nu în ultimul rând pe cea sexuală. Dacă, în timpul unei partide de amor, ți se taie respirația și te dor mușchii abdominali ( spre exemplu, la bărbați, în timpul poziției misionarului) înseamnă că trebuie să schimbi câte ceva! Kilogramele în exces au un efect negativ asupra vaselor de sânge, deci fluxul de sânge înspre penis va fi îngreunat ( a se citi : erecția poate deveni o problemă!), ca să nu mai vorbim despre aspectul psihologic : dacă ești nemulțumită de corpul tău, vei avea parte foarte greu de satisfacții de pe urma lui – inclusiv sexuale!

4. Ține picioarele în căldură
Câtă dreptate avea bunica! Cercetătorii din Marea Britanie au demonstrat, cu câțiva ani în urmă, că există o legătură uluitoare între orgasmul feminin și …șosetele călduroase pe care aceasta le poartă în timpul actului sexual!  Acele femei, care aveau cald la picioare, ajungeau la orgasm în 80% din cazuri, iar cele desculțe – doar în 50%! E drept, cercetătorii s-au oprit aici și nu au investigat motivația acestei legături, dar există destule  teorii care explică acest fapt prin crearea unui confort fizic și psihologic, atât de necesar atingerii orgasmului.. Și nu ar trebui să ne mire : orice sexolog îți va spune că relaxarea și sentimentul siguranței sunt condiții primordiale pentru ca femeia să simtă plăcere în așternut.

5. Mai lasă-te odată de fumat!
Acest îndemn îl  vizează în special pe partenerul tău. Între bărbații cu disfuncții erectile, cei care fumează sunt de două ori mai numeroși decât ceilalți. Și aici avem de a face tot cu sistemul circulator, deci cu vasele de sânge : de la nicotină ele se subțiază, iar această transformare poate deveni ireversibilă. Asta ca să nu mai vorbim de celelalte efecte negative ale fumatului, care ar trebui să te pună și pe tine, draga noastră, pe gânduri.

6. Masturbează-te, dar fără fanatism!
In sexologia americană există un termen : death grip. Se referă la acei bărbați care, în timp ce se masturbează,se țin de penis ca de ultima sticlă din berea preferată, înainte ca aceasta să fie scoasă din fabricație! Mulți dintre bărbați s-au obișnuit să se satisfacă astfel. Este și asta o formulă de atingere a unui orgasm rapid și, în esență, nu e chiar nocivă, însă poate avea ca efect o îngreunare a obținerii plăcerii pe alte căi. Adică…alături de tine! Cu alte cuvinte, vaginul sau gura femeii, oricât de antrenată le-ar fi musculatura, nu se vor putea ridica la nivelul unei astfel de „abordări”..
Există numeroase moduri de a rezolva această problemă. Se poate scădea treptat „presiunea” exercitata asupra penisului. Pot fi experimentate apoi alte tehnici. Spre exemplu, se poate evita, o vreme, atingerea orgasmului și bărbații vor constata, după această pauză autoimpusă,  o reacție mai promptă a corpului la atingeri mult mai delicate. Nu e ușor, însă bărbații ( ne referim la cei trecuți de vârsta pubertății!) știu că erecția reprezintă o resursă regenerabilă și a lăsa câteva partide fără ejaculare nu reprezintă niciun pericol.

7.  Împrietenește-te cu corpul tău
Dacă în timpul partidei de sex ești obsedată de felul în care arată sânii tăi, în ce poziție să stai ca să-ți maschezi șunculițele de pe abdomen samd, atunci să nu te miri că orgasmul întârzie să apară! Chiar dacă partenerul tău este un adevărat zeu al sexului, în momentul în care te vei îndepărta de propriul trup și nu vei fi pregătită sa primești plăcere, n-o să iasă nimic din toată povestea asta!
Reține: complexele sunt cei mai înverșunați dușmani ai sexualității tale! Sunt niște mici monștri care îți vor frâna acțiunile ( ” nu face asta, ce-o să creadă el despre tine?”), te vor împiedica să te relaxezi („ești prea grasă/prea slabă/prea urâtă!” ) și îți vor induce tot felul de gânduri aiurea (” e clar, de fapt el nu mă vrea, nu mă place etc”).
Din păcate, nu-ți putem recomanda o soluție rapidă la această problemă: stima de sine se obține ceva mai greu, trebuie să muncești mult cu tine însăți și, cel mai bine, apelând la ajutorul unui psiholog. Iar dacă totuși cazi pradă acestor greșeli, iată cum trebuie să gândești:
„Tocmai mi-am dat jos chiloții. Deci nu mai am niciun motiv să mă jenez!”
Nu trebuie să te agăți de complexe ca de un colac de salvare!  După ce se stinge euforia post-orgasm, n-ai decât să reîncepi să-ți urăști „aripioarele” de pe șolduri și cutele de pe abdomen! A face acest lucru în timpul actului sexual este inutil : e ca și cum te-ai învinui pentru înghețata pe care tocmai o savurezi : caloriile tot pătrund în tine, măcar încearcă să te simți bine!

Publicitate