banner marshal garden
Femei de 10

Maria, cea cu două țări

Pentru mulți români cu urechi cât de cât muzicale, numele Mariei Nagy încă mai staționează în garajul memoriei. Tânăra mărunțică, frumușică foc și dotată de la cel de sus cu o voce aproape identică – răgușită și sexy !- cu cea a faimoasei colege de breaslă de peste ocean, Bonnie Tyler, a făcut ceva valuri prin muzica românească a anilor ’70-’80. Născută la Remetea, în județul Harghita, Maria a reușit să devină celebră și nu pentru că, în acele vremuri, dacă erai „naționalitate conlocuitoare” trebuia să fii musai promovat, ca să se vadă imparțialitatea politicii Partidului, în materie de naționalități! Ci pentru că Maria era realmente talentată, iar timbrul vocii sale s-a făcut repede remarcat, fiind o „pată de culoare” în peisaj.

nagyMaria s-a lansat cântând folclor și melodii din repertoriul Margaretei Pâslaru. S-a făcut mai apoi cu câteva premii pe la festivaluri naționale, a intrat în vizorul poetului Adrian Păunescu, care, fermecat de frumușica unguroaică, a selectat-o pentru binecunoscutul său program „Antena vă aparține”. Maria nu a rămas la stadiul de „amatoare” : a absolvit Școala Populară de artă, după care proiectele muzicale au început să se țină lanț : turnee prin toată țara, apoi emisiuni la radio și tv, după care…a ei a fost lumea ( ca și a femeilor de 10!) : turneele spre toate colțurile pământului au plimbat vocea Mariei Nagy pe numeroase scene, unde , deși avea nume unguresc, a reprezentat la înălțime România. Din 1988 însă, cu siguranță supărată pe lume ( avea și de ce, în acele vremuri! ) s-a stabilit definitiv în Ungaria. Este și motivul pentru care românii n-au mai auzit-o cântând, decât în ultimii ani, când YouTube-ul și cele câteva vizite fugare în România i-au readus inconfundabila voce în atenția melomanilor mioritici!
Dar…gata cu amintirile! Pe calea internetului, îi întindem un microfon virtual Mariei Nagy și, odată cu el, câteva întrebări, considerând-o din start, cu voia dumneavoastră, o femeie de 10!

– Maria, ești „Bonnie Tyler de România”, sau Bonnie Tyler este o „Maria Nagy de America”? Cine a fost prima?
Eu cred că da, prima variantă! Datorită coverurilor după melodiile ei…m-au numit Bonnie Tyler de România. Nu a fost intenționat, nici nu mi-a trecut prin gând să fiu eu Bonnie Tyler, nici nu aveam cum. Credeți-mă am avut destule probleme și greutăți încercând să fiu „Maria Nagy”! Cel mai prețios și important capital al unui artist, cântăreț este să fie EI ÎNȘIȘI și să nu încerce să se compare sau să imite pe ceilalți. Atunci toți te vor respecta. Eu nu am vrut să imit pe nimeni, doar m-am regăsit în aceste piese, in acest gen. Atât. Eiiiii… și uite așa, la un moment dat, a intrat în colimatorul meu melodia lui Bonnie Tyler. „It’s a heartache ” Durere de inimă”. Ţin minte când am auzit-o prima oară cred că mi s-a oprit şi respiraţia, a încetat inima să bată. Nu am vrut să fiu Bonnie nagy5Tyler, nu am vrut nimic altceva decât să cânt piesa respectivă cum altfel decât în limba română. Deci am lănsat” Vis de noapte”, cu un succes enorm care m-a surprins şi pe mine! Eram conştientă că este doar o săracă, palidă copie, o încercare,dar cu trecerea timpului devenise piesa mea de rezistenţă. În concerte bineînţeles o cântam în engleză şi „aveam voie” să cânt răguşită. Dar inevitabilul iți bate la uţă şi-ți arată tristul adevăr: că de fapt tu porţi nişte haine împrumutate care nu -ţi aparţin. Trebuie să-ți asumi niste riscuri. S-ar putea să-ţi fie mai lungă, mai scurtă, mai strâmtă, mai largă. Nu întotdeauna nimereşti „mărimea” ta şi vrând nevrând laşi un spaţiu, o suprafaţă de atac, de comparaţie cu purtătorul ei original. În schimb, dacă hainele sunt croite de tine, poţi fi sigură că-ţi vin perfect, este creaţia, creativitatea ta,vine din sufletul tău cu cele mai profunde sentimente. Am invidiat pe unii ( în sensul bun al cuvântului) pentru talentul lor de a compune, am o imensă admiraţie şi respect. Ei desigur au trăit de câteva ori sentimentul CATARSIS. Deci, eu aş fi fost tare mulţumită şi fericită să am „lumina mea, steaua mea”. Dar dacă nu am reuşit să devin o stea care să strălucească ci un mic felinar…e bine si asa. Fiindcă eu chiar m-am străduit să APRIND LUMINA. Nimic nu e mai trist şi dezamăgitor, să devii o slabă copie, o umbră palidă a unei vedete internaţionale ! Întotdeauna am avut senzaţia că am în faţă un pian cu un sunet tulburător, chiar unic, dar îmi lipsesc degetele. Deci ….totul este de prisos…Pianul meu prăfuit stă singur, prăfuit și mut în coltul camerei, împăcat cu soarta destinată lui. Mai rar, mai scoate câte un sunet, când un trecător mai aruncă nepăsător câte un deget, pe una din clapele demult obosite de atâta aşteptare.
nagyBravooo, ai plonjat în oala cu melancolie! Să revenim în lumina reflectoarelor, între aplauze și bis-uri: fecare mare artist are un „ceva” , care l-a făcut celebru! ( în muzică pilele nu te ajută să reziști!). În cazul tău, cum definești acel „ceva”?
Recunosc nu e plăcut să vorbesc despre calităţile mele, nici nu cred că am multe:)).  În această meserie bineînţeles că ai nevoie de calităţi ca să fi remarcat, de talent, voce cu un timbru vocal aparte la care eu am adăugat şi un temperament mai puţin obişnuit la vremea respectivă, dansul şi mişcările mele mai provocatoare erau considerate ceva împotriva naturii şi greu de digerat de sistemul comunist. Dar pe mine nu m-a deranjat, căci „NATURALIA NON SUNT TURPIA.” Și atunci de ce să-mi fac griji? Esential era, în opinia mea, să nu accept compromisuri de dragul ŞEFILOR de SUS, de dragul de a avea mai multe apariţii TV!!! Deși în meseria asta, ca să te lansezi, ai mare nevoie de noroc, chiar şi de pile, lucrul cel mai dificil nu este să obţii succesul, ci să reuşeşti să rămâi la suprafaţă (unde pilele nu te mai ajuta! ) să nu te scufunzi când te trânteşte primul val puternic. De mică am avut un ideal, o ţintă si, pornind de la Remetea mea natală, drumul a fost lung şi plin de obstacole. Am încercat să nu fac lucrurile doar „bine”. Am perseverat spre perfecţiune (zodia Fecioară!). Chiar dacă nu am avut un CATARSIS adevărat, chiar dacă nu am am atins ţinta, scopul în viaţă, nu am considerat drept o tragedie. Tragedie ar fi fost dacă nu aş fi avut nici un scop în viaţă. Mă consider un vulcan care mocnește, care nu a reuşit să elimine energia din adâncul lui. Și sunt mândră de mine, deoarece în ciuda dezamăgirilor în viaţă, nimic în lumea asta nu m-a determinat să renunţ definitiv la ceea ce iubesc …cântatul… .. Sunt convinsă că niciodată nu ești prea bătrân ca să-ți propui un nou ţel în viaţă sau să visezi un nou vis.
nagy3Care a fost „clipa ta de glorie”?
Momente de glorie…poate e prea mult spus..Am avut momente de neuitat, cum a fost de exemplu lansarea mea, în faţa a 30.000 de oameni, pe stadionul Republicii. Cred că mă aflam în „drum” spre Glorie înainte să plec în Egipt. Aveam turnee prin ţară, fiind „Cap de afiş”, „treceam rampa” ..(limbajul de culise al impresarilor!) . Participam la emisiuni TV-Radio. Şi un moment CULMINANT cred a fost în 1984 când Vasile Sirli (fostul director ELECTRECORD) mi-a propus un proiect să scoatem un LP (disc vinil) cu 12 piese în limba romană şi traduse şi în limba maghiară. Dar din păcate, din anul 1985 până în 1989 am traversat perioada cea mai grea şi cea mai întunecată a tiraniei lui Ceauşescu. Deci proiectul care era programat pentru 1985 a esuat… împreună cu momentul meu de glorie mult visată. Cu cele 12 piese ale mele şi nu împrumutate, aş fi putut începe o carieră ADEVARATĂ la care visam demult şi care, poate, mi-ar fi asigurat drumul spre glorie….n-a fost să fie…

– Melodiile tale au fost mereu unele foarte sensibile, de suflet. Ești o persoană romantică? Ne poți vorbi despre iubirile tale? ( presupun că soțul tău nu este o persoană geloasă și oricum nu știe românește, nu?)
– Melodiile mi le-am ales şi le-am cântat pur şi simplu cu sufletul şi nu cu corzile vocale. Mai mult am cântat despre cel mai sfânt sentiment iubirea, dragostea… am cântat despre tristeţe, despărţire. Fanii şi prietenii mei încă şi astăzi după mai mult de 35 de ani de la lansare, ascultă şi postează aproape zilnic melodiile mele. Mă emoţionează până la lacrimi. Dacă sunt romantică???…tot ceea ce ţine de plăcerea spirituală şi nu de cea fizică și e în concordanţă cu creativitatea, imaginaţia, sensibilitatea, dăruirea, pasiunea etc mă definește, deci…daaaaa…sunt o romantică incurabilă, cu o bogăţie sufletească 🙂 (de alte bogăţii materiale nici nu dispun!). E bine sau rău să fi romantică, nu pot spune. Nici nu ştiu dacă acest sentiment se cultivă. Mai degrabă e ceva înnăscut, nu degeaba nu toţi pot fi romantici…
Da, pot vorbi despre iubirile mele! Nu am avut multe şi, evident, doar bărbaţii romantici m-au putut cuceri. Cum altfel? Mă consider norocoasă căci am avut şansa unică să întâlnesc sufletul pereche. A început cu un sentiment puternic de „deja vü „, parcă ne-am fi cunoscut de o viaţă. Deşi sufletele pereche sunt menite să stea împreună până la sfârşit, noi ne-am despărţit dupa 5 ani de zile. Nu ştiam atunci dacă a fost o dragoste adevărată sau o pasiune nebună. Astăzi înţeleg mai multe… sunt 32 de ani de la prima noastră întâlnire şi încă mai am sentimente care nu s-au stins. La o pasiune nebună, probabil că totul ar fi fost demult cenuşă:)))
Cu El am văzut prima oară Piramidele din Egipt. Cu El am privit Parisul de pe Turnul Eiffel. Cu El am văzut Aida la Luxor, Egypt, Louvre la Paris, Concerte de mari vedete internaţionle precum Diana Ross, Elton John etc. Nu ar fi deajuns o carte să povestesc despre tot ce am făcut şi tot ce s-a întâmplat în 5 ani de zile.
nagy2Mai e o întâmplare deloc obişnuită. Se ştie că în timpul lui Ceauşescu nu aveam voie să comunicăm cu străinii, și cum „sufletul meu pereche” era un architect francez-italian, lucrul acesta îmi dădea numai dureri de cap..
În 1986 am venit acasă pentru o lună, şi m-am oprit şi la Bucuresti pentru nişte filmări la TVR. Într-o zi m-a sunat de la Paris, spunându-mi că vrea să mă viziteze şi că soseşte „mâine”. Și neapărat să-l aştept la aeroport.
M-au trecut fiorii. Am vorbit cu un prieten drag, care a şi sărit în ajutorul meu și, cu un Trabant, am pornit amândoi să „transportăm” musafirul venit de la Paris 🙂 Şi ce credeţi? Trabanul nostru s-a prăbușit. Unde? Taman în zona Ambasadelor, unde patrulau miliţienii. Nici nu vă mai povestesc mai departe. În orice caz eu am luat-o la fugă, lăsând sufletul pereche şi trabantul cu bujiile prăbuşite, am luat un taxi, el a luat un alt taxi şi ne-am revăzut seara, pe întuneric, când nimeni altcineva ne ne vedea! Sau cel puțin așa credeam noi. Apropo, da, soţul nu ştie româneşte, nici nu este gelos dar este la curent cu poveştile mele din perioada comunistă!

– Vorbește-ne despre Maria Nagy, cea din 2016 : unde locuiește, cum arată familia sa, cu ce se ocupă, cum își petrece timpul liber?
nagy2 Aici nu prea am ce să vă povestesc. Sunt stabilită din anul 1998 în Ungaria, la 40 de km de  Budapesta. Am o familie: soţul meu Ludwig de naţionalitate germană, acum pensionar fost inginer la IBM 28 de ani şi fiica mea de 18 de ani, Julia. Între timp am adus aici toată familia şi trăim toţi în acelaşi oraş turistic VELENCEI-TÓ, alături de mama, care are 84 de ani si de cele două surori,Tereza şi Magda. Sunt o mamă fericită şi aproape toată viata mea de acum se învârte în jurul Juliei. Ea acum are mare nevoie de mine:  în 2017 dă bacalareatul, şi deja a început pregătirile pentru Facultatea de medicina. Julia cântă la pian, compune. Chiar acum a compus muzica la o piesă de teatru! Sunt tare mândră de ea! Pictează, scrie poezii, dansează, face videoclipuri şi pe lângă astea învaţă şi foarte bine! În timpul meu liber? În jurul casei avem o grădină mare, unde eu și soțul meu cultivăm o mulţime de fructe şi legume BIO. Ne ia o groază de timp și presupune multe sacrificii. Mai ales de manichiură!….dar merită! Călătorim foarte mult mai ales vara, în vacanţă. În rest – teatru, film, sport, vizite la Lacul Balaton pentru un peşte proaspăt..:)
– Mai cânți?
– Aş cânta dacă eram în Romania. Aici în Ungaria nu mă interesează. Nu am puterea s-o iau de la început. Aici sunt total necunoscută. Dar să vedeţi că şi Facebook-ul este bun de ceva. Fanii şi prietenii mei din România m-au redescoperit şi mă descoperă în fiecare zi, primesc zilnic zeci de mesaje!
Datorită lor, în 2012 mi-am luat inima în dinţi si am făcut o tentativă de REVENIRE în Romania. Vă spun cu mare bucurie şi emoţie că vizita mea nu a rămas fără ecou. De atunci am tot fost invitată de nişte oameni minunaţi de la TVR si Radio, unde am lansat piese noi, tot de „suflet” ! Sincer, nu am crezut niciodată că voi fi invitată la vreo televiziune văzând cam ce se promovează astăzi, lucrurui care nu au prea multe în comun cu arta adevărată. Ori, poate eu sunt demodata? Cine stie?
– Care a fost melodia ta de suflet? Dar cea care s-a bucurat de cel mai mare succes? nu întotdeauna ele coincid.
– Eu cred că prima mea piesă de mare succes a fost şi încă este piesa Cover /Bonnie Tyler „Vis de noapte „, care a fost tradusă şi în limba maghiară, a apărut şi pe un disc în 198, cu o vânzare RECORD, în zeci de mii de exemplare:). În rest, piesele mele de suflet? Le consider aproape pe toate deoarece le-am ales cu suflet, am cântat cu suflet şi le-am închis în suflet. Toate parcă sunt copii mei şi n-aș vrea să jignesc pe niciunul din acești copii, iubindu-l pe unul mai mult decât pe altul! Voi încerca totuși un Top 3 (cronologic):
1-Trec anii trec
2-Ce mult te iubesc
3-Rani si amintiri

– Le vom asculta chiar aici, pe site! O ultimă întrebare, deloc..întâmplătoare: dacă „femeide10.ro” își vor programa o vacanță în Ungaria, te oferi ca ghid? Pe unde ne duci, ca să ne impresionezi? Ce ne pui pe masă, dacă îți călcăm pragul?
nagy6Vaaaaai… vă aştept cu drag în vacanţă la noi! Evident că voi fi ghidul vostru şi vă duc numai în locuri de 10! În prima zi, să zicem, v-aş duce pe Muntele Gellért unde veţi avea senzaţia că aţi cucerit Budapesta, o puteţi privi în lung şi în lat, spintecată de Dunărea albastră! Dacă tot am urcat şi suntem în „vârful” Budapestei, eu zic să vă fac cunoştinţă şi cu gastronomia ungurească la un restaurant cu vedere la Dunăre, am gusta din renumitul-HALÁSZLÉ (supa de peşte stil unguresc), un Gulaş copios, un desert despre care v-am vorbit şi într-o emisiune care se datează din 1880, apoi prăjitura ZSERBÓ. Vom savura vinuri ungureşti, după care cred că vom dobândi starea necesară pentru a dansa un csárdás pe muzică de folclor unguresc! A doua zi ar fi o ideie minunată să vă duc la renumita baie termală din Budapesta, la SZÉCHENYI-FÜRDŐ, cu apă termală de 74 grade Celsius, provenită de la izvoare naturale, având multiple beneficii medicale.
A treia zi ar urma o plimbare pe Lacul Balaton, cu pescuitul inclus! Şi vizita la VILLÁNY unde am degusta cele mai renumite vinuri ungureşti. Cred ca v-am facut destul de curiosi! Mai departe nu mai povestesc, aş mai lăsa şi câteva surprize pentru când se va materializa marea noastră întâlnire de gradul zero! Să ne vedem curând, să ne vedem cu bine…
Vă îmbrățișez, cu drag și dooor…

 

32 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Maria, meriti pe deplin sa faci parte din acest top de nota 10! Felicitari! Vocea ta, unica, ar trebui sa rasune in platouri de televiziuni, sali de spectacole, arene…, aici, in tara ta, unde ai vazut lumina zilei, unde ai crescut, unde te-ai instruit ! Sper sa se gaseasca „suflete sensibile” care vor investi in „esente tari pastrate in recipiente mici” ! Te astept cu mare dor si drag!!!

 • Multumesc pentru includerea Mariei in topul femeilor de suucces……isi merita locul.Maria noastra canta si incanta acum ,de parca anii nu s-au asternut peste ea….modesta,frumoasa este mereu alaturi de noi fanii ei….Dumnezeu sa o binecuvanteze

 • Maria ne-a facut sa ne simtim occidentali in acea perioada fiindca adoptase un stil neconformist care coroborat cu vocea ei inconfundabila iesea din tiparul sobru al acelor ani . Cand canta folk , la inceputurile carierei era deasemenea placuta de pubic . Deci cum o dadea tot reusea sa obinta aprecieri si simpatii , dovada ca si astazi lumea nu a uitat -o . Si asta inseamna valoare una din pacate nefructificata la maxim datorita obstacolelor politce . Mie mi-au placut insa mai multe la ea : accentul ardelenesc combinat cu cel unguresc , acea incruntare din sprancene care aparea pe fata ei dulce foc , feminitatea , senzualitatea toate dandu -i ceva special care o scotea din tiparele obisnuite . Era si vioaie , filmarea din zapada cazuta imprejurul Televiziunii Romane ramanad memorabila desi alb -negru pentru mine va fi mereu ” colorata ” . Revad cu placere inregistrarile ei si le dau share pe facebook fiindca si cei care nu erau inca nascuti atunci isi vor putea da seama ca muzica ei era frumoasa si placuta urechii si nicidecum demodata . Sunt sigur ca nimeni dintre cei tineri nu poate avea consideratii negative atunci cand o vad si o vor aprecia la justa valoare . Ma si gandesc ce voce ne-ar fi reprezentat la Eurovision . Pacat ca fost restrictionata , asta da regret !

 • Felicitari pentru „Femei de 10 „!
  Felicitari Doamna Marina Almasan pentru articolul despre Maria noastra draga,cea cu voce si suflet de aur !
  Ne-am bucura enorm s-o ascultam si sa o revedem pe posturile de Radio,Tv si scenele romanesti ,acolo unde ii este locul,pe deplin meritat !
  Maria,te asteptam ACASA!

 • Excelent interviul ! Maria,o voce inconfundabila,un suflet frumos,carismatica si cu un look ,mereu electrizant!!! Ma bucura fiecare aparitie a ei la tv, fiindca s-a nascut pentru a fi o stea….

 • Maria Nagy , noi am facut un interviu pentru Formula As, acum vreo 5 ani…si am avut dreptate. Lumea nu te-a uitat, lumea te iubeste in continuare…Mult succes in continuare si, sper, ca odata, sa-ti realizezi visul – un BEST OF CD!

 • Un interviu de nota 10 ,cand spui Maria nu o poți compara cu nimeni ,este unica si o persoana deosebita, o voce extraordinara .Imi aduc aminte de anii 80-84 Cairo ,atunci cand a îngenunchiat publicul Egiptean cu vocea ei si nu numai …..!O adevarata artista si cred ca România are nevoie de asemenea artiști ….As dori sa o revăd curând in România ,aici unde o iubim cu adevărat .

 • TAMAN SUPERB: Am vorbit cu un prieten drag, care a şi sărit în ajutorul meu și, cu un Trabant, am pornit amândoi să „transportăm” musafirul venit de la Paris 🙂 Şi ce credeţi? Trabanul nostru s-a prăbușit. Unde? Taman în zona Ambasadelor, unde patrulau miliţienii. Nici nu vă mai povestesc mai departe. În orice caz eu am luat-o la fugă, lăsând sufletul pereche şi trabantul cu bujiile prăbuşite, am luat un taxi, el a luat un alt taxi şi ne-am revăzut seara, pe întuneric, când nimeni altcineva ne ne vedea! Sau cel puțin așa credeam noi. Apropo, da, soţul nu ştie româneşte, nici nu este gelos dar este la curent cu poveştile mele din perioada comunistă!

 • Maria Nagy ..femeia … este cred eu ,,un trandafir ceresc in viata pamanteasca.. este muzica ratacita in faptura omeneasca este inima familiei,,, RESPECT si MULT DRAG MARIA NAGY !
  ‘… un romantic si un prieten
  Cornel Bucsa.

 • Maria cea cu doua tari e de fapt Maria noastra draga, pe care o iubim nespus! Trebuie sa fim mandri ca o avem langa noi si ca ne incanta maxim sufletele cu vocea ei superba! Imi este tare, tare draga si o iubesc nespus! La cat mai multe emisiuni draga Maria si la cat mai multe cantece faine! Te pupam cu inima! Sa ne traiesti!

 • Maria Nagy …este de puterea 10 ×10 %…un articol excelent ..un talent înăscut care crescut într-o epoca grea. Felicitari Marina Almasan ….îmi sunteti dragi amandouă ….va pup .

 • Maria Nagy o Femei de nota 10, un talent autentic cu un timbru vocal deosebit, carisma si daruire. Arde pe scena. . . Felicitari pentru articol Marina Almasan ,om de televiziune ,realizatoarei unor emisiuni de suflet pentru suflet.
  Astept cu nerabdare noi emisiuni si concerte cu Maria Navy,un cantaret si un om Frumos.
  La multi ani ,stimate doamne,zile fericite si inspirate!

 • Pentru mine amandoua sunteti unice in felul vostru,doua femei de nota 10 !Multumesc Marinei Almasan ca a invitat-o pe Maria in emisiunea ei si m-a incantat cu prezenta si vocea ei fermecatoare!Felicitari!!!

 • Este unica si inconfundabila… Ar trebui sa fie invitata mai des la emisiunile de radio si tv. Nu gasesc cuvinte potrivite sa exprim ceea ce reprezinta Maria Nagy pentru cei ce asculta cantecele si interpretarea scenica deosebita. Maria….esti fabletea mea ,te admir si-ti urez tot binele din lume .

 • Maria Navy o Femei de nota 10 ,un talent autentic cu un timbru vocal deosebit,carisma si daruire. Arde pe scena..din păcate adevarate talente nu sunt valorificate la adevarata lor valoare. Fiecare aparitie a talentatei cantarete este un prilej de bucurie si suntem multi doritori sa o aplaudam intr-un concert realitatat pe masura talentului sau.
  Felicitari pentru inspiratul articol doamna Marina Almasan.

 • Multumesc Marina Almasan ca aduci in prim plan adevaratele comori ale noastre ,Maria Nagy o voce de 10 !!! nu imi place sa fac comparatii dar eu o aseaman cu Tina Turner si sunt extrem de onorat sa o am ca prietena si asa cum ii spuneam Mariei poate cineva din Romania se gandeste sa organizeze un concert . va felicit pe amandoua sunteti Femei de cel putin 10!

 • Multumim jurnalistilor care promoveaza adevaratele valori ale muzicii… Ne bucuram ca steaua MARIEI NAGY inca straluceste…si speram la o surpriza muzicala cu aparitii incantatoare!!! MARIA NAGY te pupam!!!

 • Maria draga chiar esti o Stea, lasa modestia cu felinarul, esti minunea tineretii noastre şi vocea superbă care ne catifelează viata. Te iubim cu dor urias !!!

 • Am citit cu mare interes articolul .Muzica ta ne incanta sufletele.Speram sa vii cat mai curand in Romania. moca

 • Când am auzit-o pentru prima oara cântând pe Maria Nagy m-a impresionat cu vocea ei, cu timbrul ei vocal, cu mişcarea scenică, într-un cuvânt, mi-a plăcut. De câte ori o auzeam la radio sau o vedeam la tv, cântam o dată cu ea şi asta pentru că-mi plăceau melodiile, versurile, într-un cuvănt îmi plăcea şi-mi place Maria Nagy. Îmi doresc din suflet să-i ascult melodiile; draga noastră Maria Nagy, te iubim!

 • Superb interviu, superba Maria Nagy, artista pe care o purtam in suflet si pe care o ascultam oricând cu mare placere.

 • Scumpa noastra ai fost si esti in sufletele noastre mereu esti un inger al muzicii romanesti!Pentru noi esti a noastra a romanilor!!Te asteptam cu drag acasa sa ne bucuri sufletele asa cum numai tu stii!!Te iubim mult!!

 • Maria Nagy, melodiile sale imi colinda interiorul, vocea ei imi ramane impregnata in simturi! Maria, dincolo de engleza ei impecabila si muzica de calitate, este una de-a noastra, ce canta cu drag si pune pasiune in fiecare sunet. Are o bucurie in glas formidabila. Vocea Mariei, miscarea scenica si frumusetea ei conving rapid si aplauzele izbucnesc in ropote la fiecare aparitie a sa. Sper din toata inima sa o putem asculta din nou intr-un concert in Romania. Felicitari sincere pentru articol.

 • Multumim, draga doamna, Marina Almasan, pentru ca readuceti in atentia publicului iubitor de muzica adevarata, interpretii care ne-au incantat si, ne incanta, sufletul si inima, cu glasul duios si flori de cantec! Felicitari, draga mea, draga noastra, Maria Nagy! Te iubim si te asteptam…ACASA!

Femei de 10 pe Facebook