Ea și El

7 sfaturi pentru ca relația ta să reziste sărbătorilor de iarnă

Deși sărbătorile, teoretic, ar trebui să fie prilej de relaxare și veselie, deseori ele se transformă într-un maraton pentru care nu toti suntem pregătiți. La finalul lor ne simțim epuizați și ajungem să ne jurăm că la anu’ nu vom mai repeta această experiență! Deosebit de stresante sunt aceste sărbători pentru cupluri? Iată 7 sfaturi utile, pentru ca această perioadă să nu-ți pericliteze relațiile în cuplu.

1. Găsește-ți timp și pentru tine
Sărbătorile reprezintă o perioadă de petrecut cu cei dragi, însă nu te lăsa încătușată de același “anturaj”, timp de 24 de ore! Mai ales dacă ești introvertită. Rezervă-ți un timp si pentru tine. Chiar dacă pare ușor egoist. Însă de câștigat, au toți!

2. Fă-ți timp să-l petreci în doi, cu partenerul tău
E ușor să te lași pradă sărbătorilor și petrecerilor cu cei dragi sau cu prietenii, iar în final sa constați că tu și partenerul tău sunteți aproape ca doi străini. Oferiți-vă un timp doar pentru voi doi și nu vă simțiți vinovați dacă mai si refuzați diferite invitatii din afară.

3. Evită stresul financiar inutil.
Toți vor să-și bucure apropiații cu cadouri, ba chiar cât mai costisitoare, ca să nu pară niște sărântoci! E bine să-ți planifici din timp bugetul, ca să nu ajungi să suferi din cauza generozității tale.

4. Redu-ți așteptările
Ești tentată, poate, să crezi că în aceste sărbători se va întâmpla o minune, dar nu e cazul să grăbești nici logodna, nici căsătoria, nici sarcina. Să știi ca e doar o aparență că, in ajun de An Nou, trebuie să se întâmple lucruri capitale!

5. Acceptă că certurile sunt inevitabile
..și asta mai cu seamă în perioada sărbătorilor. Discută dinainte cu oartenerul tău toate aspectele pregătirilor și admiteți că multe din cele ce vor urma, sunt legate de stresul de sărbători.

6. Nu lua decizii importante
Ne repetăm, dar e bine să bagi la cap : nu te logodi, nu te despărți, nu face nimic sub imperiul emoțiilor sau al băuturii! Ia aceste decizii după sărbători, cand nu va mai exista nicio presiune asupra ta!

7. Nimeni nu-i este dator nimănui cu nimic
Dacă nu vrei să sarbătorești, nu sărbători. Dacă nu vrei să-ți vezi rudele, nu te obligă nimeni să o faci! Dsacă nu vrei să te distrezi, nu o face. Oamenii și-au inventat singuri sărbătorile , creindu-și astfel motive de stres. Fă, ceea ce știi ca-ți face plăcere!

Sursa : soulpost.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.