Femei de 10

7 reguli de viață ale franțuzoaicelor, care te vor învăța să fii fericită

Regulile de mai jos sunt de la ele,  de acasă, de la franțuzoaicele pe care le admirăm pentru felul în care arată, dar mai ales pentru atitudinea față de viață. Respectă aceste reguli și vei putea fi și tu o franțuzoaică…mioritică!

Iubește-te!

Regula de bază a cochetelor franțuzoaice ( care, la o analiză atentă, nici măcar nu sunt chiar atât de frumoase! ) este aceea de a se iubi pe ele însele. Ceea ce nu presupune neapărat o componentă egoistă. Ele gândesc cam așa : tu ești cea mai bună, pentru că tu…ești tu! Așa cum esti acum : obosită, nervoasă sau dimpotrivă, fericită și plină de energie. Fii încântată de tine și curând aceeași atitudine o vor avea și cei din jur! Scurt și cuprinzător!

Nu te lua după modă!

Desigur, a elimina definitiv și total moda din viața ta nu este tocmai corect, dar
raportarea la ea trebuie să se facă în mod cumpătat și chiar cu ceva ironie. Moda pălește în fața stilului și trebuie să fii de acord cu noi: nu toate ținutele ce populează revistele de modă sunt aplicabile în viața noastră de zi cu zi. Așa că nu trebuie să te chinuiești să porți hainele imposibile care defilează pe podiumuri. Gândește-te în permanență la ceea ce îți place ție, la ceea ce ți se potrivește.. Suntem siguri că ai gusturi bune. Iar franțuzoaicele așa își aleg ținutele : după cum le place și în funcție de ceea ce le stă bine!

Acceptă-te așa cum ești

Moda se schimba, frumusețea rămâne. Cu ceva ani în urmă, in fruntea topurilor se aflau femeile slabe , iar pe podiumuri defilau anorexicele. Le-au luat locul femeile cu trupurile lucrate la sală. Până la urmă , totul nu este decât o chestiune de gust. Acum , spre vârful clasamentelor își fac loc femeile cu forme. Trebuie să recunoști : a ține diete crâncene,a te epuiza în sălile de forță, iar apoi a te chinui să pui la loc kilogramele înlăturate, nu este atât de ușor. Tot alergăm după cine știe ce ideal al frumuseții, uitând să ne privim în oglindă și să vedem cât de frumoase suntem, de fapt. Franțuzoaicele au o regulă de fier : se poartă așa cum sunt, iar cei din jur ajung să le prețuiască.

Răsfață-te!

După cum se știe, toate femeile au nevoie de ceva dulce. Este bine știut, de asemenea, că organismul sexului frumos se caracterizează mereu printr-o insuficiență a hormonului fericirii – endorfina, care se află în ciocolată. Așa că, dacă vrei să fii pur și simplu fericită, în fiecare zi, fără un motiv anume, mănâncă zilnic câte un pătrățel de ciocolată neagră. Franțuzoaicele nutresc convingerea că a te abține de la micile plăceri culinare nu numai că este neplăcut, dar și foarte periculos pentru sănătate! Drept care ele se răsfață fie cu înghețată, fie cu câte o felie de tort sau o prăjitură, firește, fără să depășească limita!

 

Ai grijă de tine!

Fă ca acest lucru să devină o obișnuință. Asta nu înseamna nici pe departe drumuri nenumărate la cosmeticiană si la saloanele de frumusețe. Uneori, pentru a fi în formă, este suficient să apelezi la o mască hidratantă. Pare de necrezut, dar această hidratare este, de fapt, secretul păstrării tinereții pielii tale pentru foarte mulți ani. În ceea ce le privește pe franțuzoaice, în pofida faptului că trăim într-o eră a științei și tehnologiei, nu se grăbesc să apeleze la chirurgia estetică. Acest lucru nici măcar nu este o modă, la Paris. Dimpotrivă, sunt în vogă acele femei care își mențin frumusețea naturală.
Fă tot posibilul să-ti strecori în programul zilei puțin timp dedicat ție : o baie relaxantă sau un masaj – acestea nu numai că vor contribui la menținerea tineretii tale, dar te vor și revigora.
Economistește banii, dar nu te zgârci , atunci când e vorba de tine

Francezii sunt recunoscuti pentru spiritul lor de economie. Unii se grăbesc să-i catalogheze ca fiind zgârciți, dar nu este tocmai așa. Francezii, franțuzoaicele – în speță – știu să fie cumpătați. N-o să vedți niciodată o franțuzoaică ieșind dintr-un butic încărcată de pachete. Principiul ei este unul foarte sănătos : decât să-mi cumpăr o mulțime de lucruri ieftine, mai bine unul scump și bun. Uită de cartea de credit, mergi la shopping cu o sumă fixă – acest lucru te va ajuta să te oprești la timp și să-ți cumperi cu adevărat un lucru valoros. Nu uita : nu cantitatea este importantă, ci calitatea.

Bucură-te de lucrurile mărunte.

A fi cârcotașă este un păcat, așa că este cazul să privești în jurul tău și să te bucuri de ceea ce vezi. Bucură-te de natură, de rașul care freamătă în jurul tău, indicerent dacă acesta este Bucurestiul sau Parisul. Încearcă să-ti asculți și propriile dorinte, nu numai pe ale celorlalți – așa ne învață franțuzoaicele. Și atunci vei deveni cea mai fericită femeie de pe pământ!

Sursa : marieclaire.ru