Femei de 10

Handbalista Cristina Neagu, cea mai bună dintre cele mai bune

Federația Internațională de Handbal a anunțat cei mai buni handbaliști și antrenori ai anului 2016. Cristina Neagu a câștigat pentru a treia oară titlul de cea mai bună handbalistă din lume. Este prima handbalistă din istorie ce reușește să fie numită de trei ori drept regina handbalului mondial. Nu știu dacă această triplă distincție (2010, 2015, 2016) o face cea mai tare din istorie, dar din punctul meu de vedere, handbalul merită mai multă atenție.
Acest premiu vine în niște vremuri în care majoritatea românilor sunt preocupați mai mult de fotbal, mici și bere. Cristina Neagu este un fel de Messi al handbalului, cea mai bună. Ea câștigă pe sezon cât un jucător de la FCSB, o echipă submediocră la nivel european. E corect? Și da și nu… Banii vin în funcție de câți oameni urmăresc sportul respectiv.
Cristina Neagu are 28 de ani și are toate șansele să joace în continuare la cel mai înalt nivel. În timp ce fotbalul românesc devine o epavă care se dezintegrează din ce în ce mai tare pe zi ce trece, România are handbaliste talentate, care merită urmărite. Spre deosebire de fotbal, în handbalul feminin, România chiar contează. Atât la nivel de cluburi cât și la echipa națională. În plus, în sălile de sport nu se scuipă semințe, iar bătăile și înjurăturile de mamă, frate sau soră nu sunt prezente la ordinea zilei ca pe stadion.
Deci, ce vreți? Peformanță și bun simț sau circ ieftin becalian și coji de semințe?