Ea și El

7 lucruri ciudate care se întâmplă în capul nostru, atunci când ne îndrăgostim

 

Când ne îndrăgostim, lumea pare a se întoarce cu susul în jos. Ajungem în situația în care nu mai reușim să ne gândim la nimic altceva, decât la persoana iubită. Totul pleacă de la hormoni. Ei influențează atât felul cum gândim , cât și felul în care ne comportăm. Iată, concret, ce anume ți se întâmplă, atunci  cand te îndrăgostești : 

  1. Te obișnuiești cu acel om și devii practic dependentă de el. Dragostea stimuleaza crearea dopaminei – hormonul iubirii, care îți crează sentimentul de satisfacție, ca și în cazul unui narcotic. Iată de ce nu contenești să te gândești la el. 
  1. Îți pierzi capacitatea de  a gândi sănătos

Dragostea, pur și simplu, orbește. Acea parte a creierului care detectează pericolele și devine un mecanism al suprviețuirii, frânează atunci când ne îndrăgostim. Asta ne bagă oarecum în ceață, împiedicându-ne să vedem neajunsurile celui de care ne-am îndragostit. 

3. Devii mult mai optimistă

E posibil ca înainte să fi fost o persoană cinică sau pesimistă, însă acum ajungi să vezi viața în roz. Ești concentrată pe iubire. 

4. Devii mult mai empatică față de cei din jur 

    Hormonul occitocină intră în peisaj atunci când ne îndrăgostim. Rezultă o stare favorabilă, asociată cu încrederea, siguranța, apropierea. Devenim mult mai buni cu cei din jur. 

5. Devii mai sigură pe tine

Vei constata că ai gânduri mult mai curajoase, ești mai sigură că te vei descurca în viață. Ai mai multă energie, ești mai responsabilă, pt că simți că ai susținerea omului pe care-l iubești.  

6. Devii mai liniștită. Hormonii îndrăgostirii scad nivelul stresului, de aceea ești mult mai relaxată și mai liniștită. Asta, firește, dacă sentimentele tale sunt împărtășite de celălalt. 

7. Simți că plutești

Hormonul norepinefrină seamănă cu adrenlina  și îți dă acel sentiment de fluturi în stomac, accelerând bătăile inimii. Senzația de bază  este la nivelul stomacului, dar ea se produce în creier! 

Sursa : soulpost.ru 

Uscatoare rufe