Ea și El Pe canapea

Ieși din depresie!

Sparge zidurile in care ceilalți te-au lăsat fără respirație. Topește ghețarii care ți-au îngreunat, până acum, suflarea. Deschide porțile pe care, singur, le-ai închis atunci când cel de lângă tine a bătut prea tare in ele. A intrat cu picioarele peste pragul inimii tale. A lăsat urme de praf și dâre de noroi in inimă.
La naiba cu lacrimile purtate in vântul agoniei. Cu cerul înnorat și plin de ploile și furtunile celorlalți. Nimeni nu ți-ar fi dat o umbrelă să îți ascunzi pomeții de picături purtate printre fire umede de păr. La naiba cu telefoanele pe care le primeai de la ei doar atunci când îți mergea bine. Când totul se prăbușea in jurul tău, abonatul prieteniei nu putea fi contactat. Iși reziliase contractul cu tine pe termen nelimitat.
La naiba cu vocile care îți spuneau că tu nu ești bun de nimic. Când nimicul se preschimbă, furibund, in totul dinaintea ta. La naiba cu nopțile nedormite in agonie. Cu visurile spulberate peste clipe. Atunci când ceasul cel mai întunecat îți șoptea versuri in timpanul înghețat.
Ieși din depresie! Esti mai puternic decât ieri și decât ei! Ești ca un val ce nu se lasă oprit de malul ce se termină in asfințit. In firicele de nisip ce gâdila, aievea, tălpile ce s-au topit de-atâta dor.
Ieși din depresie! Ești ca un fulger ce și-a făcut loc printre norii de oțel ai minții. Precum un far ce luminează nopțile chinuite in care nu puteai dormi, înghițindu-ti lacrimile amare.
Ieși din depresie! Ești un om bun! Atât de bun încât visezi un nou început sub pleoape ce-ți sunt mângâiate de îngeri ce nu te-au uitat.
Ieși din depresie! Deschide fereastra! Trage jaluzelele ființei și lasă soarele să te pătrundă! Să îți bronzeze inima, să-ți încălzească trupul!
Ieși din depresie! Căci nimeni nu merită lacrimile tale. Atunci când, singur, ți le-ai șters in lipsa lor.
Ieși din depresie! O noua zi a început! Zâmbește azi, zâmbește mult! Ești apă, gheață, foc, ești un sărut…

Tu ai achiziționat cartea Rai și Iad în iubire?
Alătură-te celor peste 25.000 de cititori.

carte

VEZI DETALII

Uscatoare rufe