Acasă la mine

7 locuri din locuința ta, care demonstreaza că nu ești o gospodină prea bună

Fără îndoială, multora ni se întâmplă să ne confruntăm uneori cu venirea unor musafiri neanunțați și pentru care , evident, nu suntem pregătiți. Dacă problema vaselor adunate în chiuvetă poate fi rezolvată în câteva minute, mai dificil este să faci o curățenie generală în cele doar 30 de minute care ne despart de ghinionistul apel telefonic “Trecem pe la voi!”.
Important este să nu intrăm în panică. Nu trebuie decât sa implicăm întreaga familie în gestionarea situației : unul spală vasele, altul adună lucrurile aruncate prin casă, iar al treilea dă cu aspiratorul. Ura! Am reușit! La o primă vedere casa arată perfect. Cu toate acestea , există niște locșoare prin ea, pe care le scăpăm din vedere atunci când facem curățenie.

1. Covorașul murdar de la intrarea în apartament
Este “poarta de intrare în casa” și este principalul indicator al calitaților tale de gospodină. Asigură-te că musafirii își vor șterge picioarele pe un covoraș curat. Sau măcar..acceptabil!

2. Mirosul neplăcut din casă
Fiecare locuință are mirosul său specific, care depinde de cât de des facem curățenie. Tu ce miros ai, acasă? Miros de chiftele prăjite? De tutun? Sau un miros proaspăt, de primăvară? Fiecare musafir simte mirosul încă de la intrarea in casă. Mirosul influențează întreaga atmosferă din locuință. De aceea trebuie să ai grijă să arunci regulat gunoiul, să aerisești în permanență casa, să folosești odorizante, uleiuri eterice.

3. Urmele degetelor, picături de apă, săpun și cosmeticale pe oglinzi
Oglinzile sunt nu numai un obiect de decor, dar ele ridică nivelul de luminozitate al încăperii și schimbă proporțiile incintelor. Urmele de murdărie care se acumulează pe suprafața lor creaza o impresie generala de dezordine. Nu le pierde din vedere.

4. O dusumea murdară
Dușumelele trebuie spălate cel puțin de trei ori pe săptămană. Iarna – chiar în fiecare zi. Mizeria de afară, părul animalelor de companie, cafeaua vărsată – toate arată foarte neplăcut pe dușumelele voastre. Pentru ca locuința să arate curat, podelele trebuie să strălucească.

5. Un closet murdar
Fiecare musafir care-ți calcă pragul remarcă gradul de curățenie din baie. Mai ales felul în care arată closetul. Foloseșt substanțele și gelurile pentru WC, foarte eficiente și cu miros placut. Nu te zgârci nici la odorizantele pentru baie.

6. Mizeria de pe masa din bucătărie
Fiecare detaliu din casa noastră este o dovadă a gospodinei care zace în noi. Dacă vrerti să vă impresionați musafirii, nu vă concentrați numai pe curățenia din casă, ci aveți grijă ca masa din bucătărie să fie impecabil de curată. Dacă este acoperită cu o față de masă, aveți grijă ca și aceasta să fie curată, și nu plină de pete și firimituri.

7. Plantele ofilite din ghivece
Fiecare din noi avem acasă măcar o plantă în ghiveci. Florile îngrijite arată foarte bine, pe când cele neglijate, vestejite, crează o imagine tare neplăcută.

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.