Frumusețe

5 produse pe care să nu le folosești niciodată pe față

Pielea ta este expusă în mod constant multor factori care pot să îi afecteze sănătatea. Clima, dieta, hidratarea, stilul de viață și foarte multe produse de frumusețe pe care le folosești pot influența, într-un mod pozitiv sau negativ starea pielii.

Partea cea mai sensibilă este pielea de pe față și gât. Aceste zone sensibile sunt supuse unor factori de risc crescuți întrucât aplicăm diverse produse. Numeroși dermatologi susțin că anumite produse provoacă neplăceri pielii. Iată 5 dintre acestea:

Oțetul
otetNumeroase trucuri de frumusețe recomandă oțetul pentru tratarea acneei sau ciupercilor. Se recomandă însă, evitarea acestui produs întrucât, acidul acetic din oțet produce leziuni pielii, în special dacă ai o piele sensibilă, răni deschise, tăieturi, arsuri. Aplicând oțet direct pe piele, aceasta se usucă. De aceea se recomandă, dacă totuși folosești oțet să îl diluezi cu apă, în cantități egale. Dacă simți arsuri pe piele când îl aplici, este bine să te oprești imediat.

Untul vegetal
David Colbert, dermatolog estetician în New York, sugerează că folosirea uleiului vegetal pe față poate avea efecte negative asupra pielii. Este foarte adevărat că numeroase produse de frumusețe au uleiuri vegetale în compoziție, dar doar pentru hidratare. Totuși David consideră untul vegetal prea dur pentru piele pentru că blochează porii și determină apariția acneei.

samponȘampoane și produse de păr

Un truc vechi spune că machiajul se fixează mai bine și durează mai mult dacă aplici fixativ. Adevărul este că aceste produse usucă pielea, din cauza alcoolului și lacurilor din compoziție. Același lucru se întâmplă dcă folosești șamponul pentru curățarea tenului. Ingredientele chimice pot provoca iritații.

Creme cu Retinol
Retinolul este promovat ca fiind un ingredient cu rol anti-acneic și anti-îmbătrânire. Cu toate acestea nu este recomandată folosirea lui întrucât este prea puternic pentru piele. S-a demonstrat că provoavă înroșiri ale pielii și chiar eczeme.

Vitamin E pură
Este foarte adevărat că Vitamina E este bună pentru corp și multe companii cosmetice o folosesc pentru produsele lor. Totuși, evitați să o aplicați direct pe piele, întrucât blochează porii și favorizează apariția acneei. De asemenea s-au înregistrat cazuri de arsuri, înroșiri ale pielii când a fost folosită direct pe piele.

Recomandări

  • Ține minte că nu toate tipurile de piele reacționează la fel. De aceea este important să citești recomandările, să aplici o cantitate mică pe corp, pentru a vedea dacă apar efecte secundare.
  • Înainte de a folosi un produs nou asigură-te că nu conține alcool sau alte ingrediente care îți afectează pielea, cum ar fi retinol.
  • Există tipuri diferite de piele și este important să afli cum le identifici pe fiecare în parte. Este de preferat să consulți un dermatolog care să îți recomande produsele potrivite tipului tău de piele.
  • Sunt foarte multe ingrediente naturale care îți hidratează pielea și au grijă ea. Dacă vrei să eviți cremele chimicale și scumpe din magazine, atunci produsele naturale sunt soluția perfectă. Chiar și în acest caz, este important să te documentezi despre aceste produse pentru a te asigura că nu vor avea nici un efect negativ asupra pielii tale.

Sursa: steptohealth.com

Etichete

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.