Frumusețe

Cum să rămâi sanătoasă și frumoasă, la 50 de ani? Sfaturile unei balerine celebre

 

Un corp elastic, sănătos și frumos nu este doar o caracteristică al celor tinere. Dacă știi cum să ai grijă de el, te poți lăuda cu fizicul tău și la 52 de ani, așa cum face vestita baletină din Italia Alessandra Ferri . img_3255Alessandra s-a născut în 1963 la Milano, a absolvit Școala de balet Royal și în 1980 s-a alăturat trupei Royal Ballet, unde, după 4 ani, a devenit prim-balerină . A făcut parte apoi din trupa American Ballet Theater, tot ca prim-balerină, de unde s-a retras, la vârsta de 44 de ani., în vara anului 2007.
Femeia de o frumusețe răpitoare și-a dezvăluit secretul tinereții aparent veșnice, pe care a reușit să și-o mențină grație alimentației sănătoase și efortului fizic constant.

img_3252Alessandra le recomandă femeilor care vor să-i semene, pilates. “Acesta este în măsura să conserve elasticitatea organismului și să mențină solicitarea corectă asupra mușchilor și articulațiilor. Mai mult, aceste exerciții contribuie la reculerarea rapidă după diverse traume fizice” – spune balerina. Ea le recomandă, de asemenea, femeilor să se ocupe cu yoga. Ea personal a optat pentru școala Iyengar Yoga. Alessandra susține că ședinele de yoga pot avea loc fie într- o sală de sport, fie chiar la domiciliul vostru. În zilele noastre nu mai e nicio problemă în a găsi, pe internet, o lecție de yoga!

Îngrijirea pieliiimg_3253

Balerinii, în general, poartă ani de zile povara unui machiaj pronunțat, ceea ce influenează, în mod firesc, starea pielii. ” Totul este că mănânci și cum te odihnești – spune Alessandra. Eu nu am fost niciodată prizonera unor diete crâncene, ci pur și simplu îmi place să consum alimente sănătoase. In plus, dorm foarte mult în fiecare zi, ceea ce are o influență fericită asupra organismului meu. Și, firește, asupra pieli – mărturisește balerina.

img_3254Dieta

” Mă hrănesc corect, pentru ca să-mi asigur o musculatură puternică. Prin asta evit și traumele fizice” . Alimentația corectă, în viziunea Alessandrei înseamnă o cantitate însemnată de sucuri de legume și fructe. Ea preferă sucurile cu o concentrație scăzută de fructoză. În plus, dieta balerinei se cincentrează pe alune de diferite tipuri și pe carne de pește. Mănâncă pește zilnic, iar alunele joacă rolul de gustări, între mese.
Sursa : segodnya.ua
Surse foto : Facebook Alessandra Ferri, instagram.com/waitingdoc, instagram.com/undyna, instagram.com/jojodanzer

Uscatoare rufe