Ea și El

5 pași către iertarea unui trădător

tradare

Dacă partenerul sau o persoană importantă te înșeală dar îți dorești să continui relația trebuie să parcurgi câteva etape de refacere. Iertarea nu vine niciodată ușor, dar cu pași mici poți depăși momentul.

  1. Gândește-te bine înainte de a ierta. Cel mai important pas este să conștientizezi dacă merită să îl ierți. Oricât de mult îl iubești trebuie să știi că iertarea poate fi cel mai greu lucru pe care îl vei face vreodată.
  2. Acordă-ți timp să te liniștești. Indiferent cât de mult îți dorești să vorbești, să țipi sau să îl rănești la rândul tău pe cel care te-a trădat, nu face lucrurile acestea imediat ce ai aflat, sub impactul nervilor. Este momentul să te așezi, să tragi aer în piept și să faci lucruri care știi că te liniștesc: o plimbare, să te afunzi în muncă sau pur și simplu să te închizi în camera ta și să plângi. Este o etapă extrem de grea dar în câteva săptămâni lucrurile nu îți vor mai părea atât de negre.
  3. Nu te învinovăți. Nu te gândi că tu ești responsabilă pentru fapta lui, că nu ești suficient de atractivă, de comunicativă sau că petreci prea mult timp la serviciu sau cu copiii. Un lucru și mai important: nu le permite nici celorlalți să te acuze. Nu are nicio legătură cu tine trădarea lui.
  4. femeie tristaAnalizează relația. După ce te-ai mai liniștit, încearcă să îți răspunzi la câteva întrebări: Ce simți pentru persoana respectivă? Îți poți imagina viața fără el? Era o relație frumoasă sau doar obișnuința și teama de singurătate vă țineau împreună? Ce este așa special la această relație? Cum vezi relația în viitor?
  5.  Asigură-te că și partenerul tău își dorește să facă relația să meargă. Odată ce ai decis că vrei să îl ierți și că relația voastră merită să fie salvată, asigură-te că și el își dorește același lucru. Asigură-te că îi pare, sincer rău, și mai mult decât atât, că își dorește să continuați relația.

Sursa: wikihow.com
Foto: Shutterstock

Uscatoare rufe