Diverse

Cum să-ți încălzești repede mâinile și picioarele, dacă ai înghețat?

Young woman shivering during the winter season

Mâinile înghețate nu sunt numai incomode, dar ne și împiedică în exercitatea unor acțiuni extrem de simple. De aceea, este bine să știm cum ne putem încălzi repede mâinile, atunci cand le simțim înghețate. Vă recomandăm, așadar, mai multe metode :
Masaj cu uleiuri eterice
Folosiți ulei de lavandă, lămâie sau chiparos. Masajul cu uleiul ușor încălzit ajută la circulația sângelui.

Ce aveți de făcut? Încălziți o linguriță de ulei de măsline în baine-marine, până la 40-50 grade, adăugați în el două picături de rozmarin, două de mentă și două de ulei de lămâie. Masați , cca 10 minute, tălpile cu acest amestec și îmbrăcați apoi niște sosete groase.

Ardeiul iute
Trebuie să vă prevenim, din capul locului, că nu este indicată folosirea lui, dacă aveți tăieturi sau răni pe piele.
Ce aveți de făcut? Întoarceți pe dos o pereche de șosete. Presărați, pe ei, ardei iute, măcinat ( o linguriță la o pereche de șosete) , în acele locuri în care țesătura se atinge de degetele de la picioare, de pernițele de sub ele și de tălpi. Încăltați șosetele și așteptați câteva minute. Dacă simțiți o arsură, dați șosetele jos imediat!

Orezul încălzit
Turnați orez într-un săculeț textil sau într-o sosetă curată din bumbac. Încălziti-l, la microunde, timp de 2-3 minute. Dacă nu aveți în casă orez, înlocuiți-l cu hrișcă sau sare.

Sursa : kolobok.ua