Ea și El

5 lucruri pe care nu trebuie niciodată să le faci pentru bărbatul iubit

În principiu, pentru bărbatul pe care-l iubești trebuie să faci totul. Pentru el și pentru dragostea voastră. Și totuși, caracterul lui special și foarte diferit de al tău, impune niște restricții . Sunt lucruri pe care nu trebuie să le faci, oricât ți s-ar părea de normale și necesare : ele pot duce la compromiterea relației voastre. Psihologul Iulia Sudakova a enumerat, pe site-ul cluber.com.ua, cele cinci lucruri tabu de care tu, femeie de 10, trebuie să te ferești, în viața de cuplu.

1.Nu-l ajuta financiar! image

Chiar dacă partenerul tău se plânge de probleme financiare, nu încerca să-l ajuți cu bani, să-i cauți un al doilea servici, încercând să-l ajuți astfel să depășească această situație. Vei face o mare greșeală, din cauza căreia au suferit multe femei.
image2. Nu-i face cadouri costisitoare

Uită despre așa ceva! Mai bine dăruiește-i căldura sufletului tău, încrederea în el, privirea ta mulțumită! Nu încerca să-l impresionezi cu un cadou costisitor, acest lucru va transforma relația voastră într-una de interes.

3. Nu deveni confidenta lui și nu-l compătimi

Există bărbați cărora le place foarte mult să li se plângă femeilor de problemele lor. Iar acestea din urmă cred că, dacă le vor asculta lamentările și îi vom compătimi, relația va deveni și mai profundă. Dar la bărbați această judecată nu funcționează. Pur și simplu, el te va folosi pe tine ca manta pentru vreme proastă, iar de distrat se va distra cu alte femei.
imageDacă este vorba de soțul tău, în cazul în care nu se plânge, nu trage cu cleștele de la el motivul supărării sale. Lasă-l să-și rezolve problemele singur, bărbătește. Mila îl face pe bărbat să se simtă umilit.
Dacă totuși partenerul tau decide să te implice în problemele sale, ajutorul tău se poate concretiza în a-i pune diferite întrebari ( în niciun caz în a-i da sfaturi!). Întrebările pune-i-le de pe poziția unei fetițe curioase, și nu de pe cea a unui coach profesionist. Este foarte important ca, în astfel de momente, să-ți asumi o poziție inferioară, și nu superioară. Iar întrebările tale să fie adresate intelectului său, forței și ambiției sale. Ceva de genul:
Și cum te gândești să rezolvi această problemă?
Care ar fi variantele de a ieși din acest impas?
Ce-ar fi de făcut în situația asta?
Pune aceste întrebări pe un ton calm, iar deciziile lasă-l pe el sa le ia. Prin asta îi vei arăta că îl susții, că ești alături de el și că avi încredere în soluțiile pe care le va găsi. Bărbații au în general nevoie de astfel de încercări ale sorții , ele reprezintă cheia formării personalității lor, ca bărbați.

image4. Ferește-te să dai sfaturi!

Fugi de asta ca dracul de tămâie. Chiar dacă bărbatul te întreabă cum să procedeze, spune-i pur și simplu, că el este mai în măsură să decidă. A da un sfat, înseamnă a prelua asupra ta o parte din responsabilitate. Hai să le lasăm bărbaților acest lucru : au mai mare nevoie decât noi!

5. Nu încerca să-l “ridici” intelectual.

Știm că multe dintre femei încearcă să-i strecoare partenerului câte o carte de citit, dau mai tare televizorul atunci când sunt dezbateri pe care ele consideră că partenerul ar trebui să le asculte, îl duc la câte un film “cu mesaj” etc. De multe ori, acest lucru crează respingere și neplăcere. Este mult mai eficient să devii tu însăți cea mai veselă, cea mai fericită, să înveți să relaționezi cu cei din jur, să fii ca un “licurici”, să emani deci lumină, iar cei din jur vor începe să te întrebe cum faci, de emani atâta fericire?image
Dacă totuși bărbatul te roagă să-i vorbești despre un anume subiect pe care-l stăpânește mai puțin, nu trebuie să intri în pielea unui Guru și să faci pe deșteapta. Altminteri, el va ajunge să te respecte ca și dascăl, dar se va îndepărta de tine, ca femeie. De aceea, adoptă o figură ingenuă și spune-i : ” Dragul meu, nu prea pot să-ți explic, pentru că nici eu nu înțeleg prea bine. Dar am găsit în cartea asta câte ceva din ceea ce te interesează. Ia-o și răsfoiește-o!”

Există o mulțime de modalități de a-ți susține omul iubit. Cel mai important lucru este să-ți dezvolți o filozofie de genul : ” El va reuși să se descurce singur, iar eu nu pot decât să-i fiu alături și să-mi exercit menirea mea de femeie”. Încearcă să eviți să acționezi potrivit ” filozofiei salvatorului” : ” El fără mine n-o să se descurce, eu sunt singura care poate să-l ajute”. Cu o astfel de gândire, imediat cum îl vei scoate dintr-o prăpastie, el va cădea într-o alta.

Surse foto: forum-grad.ru, alljus.ru, 2do2go.ru, sympathy.net