Ea și El

5 etape ale iubirii și motivul pentru care cuplurile se destramă după cea de-a treia etapă

 

Cuplurile care au o viață îndelungată, parcurg 5 etape identice ale relației lor. Din păcate însă majoritatea familiilor se despart după cea de-a treia etapă. Partenerii ajung la concluzia că au făcut o alegere greșită, și asta exact în momentul în care relația lor nu face decât să se dezvolte si sa treacă într-un stadiu nou. 

1. Îndrăgostirea

    Are loc o avalanșă de hormoni ai dragostei : dopamina, oxitocina, serotonina, testosteronul și estrogenul. Învăluim noua relație în speranțele și visurile noastre și asta este atât de plăcut! Ne imaginăm că noul nostru partener ne va indeplini toate dorințele și ne va oferi tot ceea ce  nu au reușit cei  de dinaintea lui. Suntem convinși că , de data asta, este pentru totdeauna. Însă să nu uităm că ne aflăm sub influența hormonilor, ceea ce ne face să pierdem din vedere anumite semnale negative. 

2. Întemeierea cuplului

    În această etapă dragostea devine mai puternică și cei doi devin un cuplu. Încep să se cunoască mai bine unul pe celălalt, se apropie unul de celălalt si își crează un mic univers în doi, nu mai există acea euforie a începutului, iar relația este mai puternică. 

 

3. Dărâmarea iluziilor

   Nimeni nu ne-a avertizat că urmează o etapă în care iluziile se cam duc pe apa sâmbetei, din acest motiv, în această etapă cuplurile se cam destramă. Încep să ne deranjeze diverse detalii, începem să ne enervăm reciproc și ne depărtăm unul de celălalt. Începem să întârziem mai mult la serviciu, iar acasă suntem în permanență nemulțumiți. Și ne tot întrebăm, ce s-a întâmplat cu omul acela de care ne-am îndrăgostit cândva. Iluzia că avem alături de noi partenerul ideal se risipește odată pentru totdeauna. Începe lumea reală. Există șansa să-l iubim pe cel de lângă noi așa cum este el, și atunci toate sunt bune și frumoase. Dar există și sansa de a ne despărți. 

4. Întemeierea unei relații adevărate și de durată

    Una din recompensele depăsirii celei de-a treia etape este întarirea legaturii. Va cunoașteți reciproc și mai bine, puteți chiar să vă ajutați unul pe celălalt în rezolvarea unor probleme importante din trecut. Fiecare are răni sufletești, care trebuie vindecate. Iar dragostea adevărată poate face acest lucru. Dragostea devine și mai puternică, în această etapă, pentru că acum știe fiecare că-l iubește  pe celalalt pentru felul cum este cu adevărat. 

5. Forța celor doi parteneri poate schimba lumea.

   Dacă veți găsi puterea de a depăși toate problemele din interiorul cuplului, veți începe să fiți atenți la ceea ce e în jurul vostru. Atunci când toate merg strună în relația de cuplu, partenerii își pot îndrepta atenția spre schimbarea lumii exterioare. 

sursa : soulpost.ru 

Uscatoare rufe