Ea și El

5 aşteptări nerealiste pe care le au bărbaţii de la femei

Bărbaţii au, în viaţa de zi cu zi aşteptări dintre cele mai nerealiste în ceea ce privesc femeia, atât legate de aspectul fizic cât şi pe parte emoţională. Iată care sunt cele mai frecvente:

1. Vor ca femeia să fie amabilă şi grijulie tot timpul.

femeie-40Unul dintre cele mai actuale trendurile în feminism este lupta împotriva impunerii de către bărbaţi a zâmbetului. Femeile luptă împotriva aşteptărilor pe care bărbaţii le au de la ele, şi anume de a afişa permanent o faţă zâmbitoare şi amabilă. Dacă bărbaţii au dreptul să fie nervoşi şi să îşi exprime această stare, atunci şi femeile sunt îndreptăţite să se comporte cum doresc. Chiar dacă femeile sunt mai predispuse decât bărbaţii să fie amabile, asta nu le dreptul bărbaţilor să controleze starea emoţională a altor persoane.

2. Impun aşteptări total nerealiste legate de corpul femeii

www.urbasm.comTuturor bărbaţilor le plac femeile frumoase, cu trăsături perfecte. Trebuie însă să reţină că şi corpul femeii trece prin diverse etape. Uneori apar semne ale trecerii timpului, alteori poate fi un exces de păr, alteori pot scârţâii părţi care până mai ieri erau perfecte. Chiar dacă mass-media şi societatea impun imaginea femeii perfecte şi consideră persoanele care întâmpină astfel de probleme ca nefiind suficient de bune, adevărul nu este deloc acesta.

3. Pretind femeilor să aibă grijă de ei.

Cei mai mulţi bărbaţi sunt comozi. Iar domeniul în care îşi manifestă cel mai adesea această trăsătură este curăţenia. De obicei, ei lasă în grija iubitei/soţiei/cea mai bună prietenă etc. să se ocupe de acest aspect. Este o pretenţie nerealistă să aştepţi ca altcineva să facă pentru tine şi după tine ordine. Dacă nu aţi lăsa impresia că este obligaţia noastră suplimentară, s-ar putea să acceptăm cu mai mare uşurinţă acest aspect.

4. Lasă totul în grija femeilor

femeiCei mai mulţi bărbaţi, în relaţiile de lungă durată, nu mai încearcă să îi facă pe plac partenerei. Mai mult chiar, lasă în sarcina ei toate responsabilităţile cuplului. Bărbaţii aşteaptă ca femeile să facă planuri, să pună totul la punct pentru finalizarea lor, iar ei, eventual doar să se urce în maşină şi să pornească la drum, după ce totul a fost minuţios pus la punct. Ar merita, din când în când, să renunţaţi la acest comfort şi să vă surprindeţi partenera. Va merita!

5. Cu greu îi lasă partenerei timp pentru pasiunile ei

Foto: dailyhealthycare.comBărbaţii fac mult sport şi urmăresc şi mai mult diverse competiţii sportive la televizor. Dacă o femeie face pasiune pentru un anumit show TV sau pentru alte activităţi, acest lucru este intens discutat şi dezaprobat. Dacă bărbaţii pot discuta o zi întreagă despre un meci de fotbal, de ce nu ar putea şi femeile discuta despre show-ul lor preferat?

Sursa: lifehack.org
Foto: www.urbasm.com, dailyhealthycare.com

Uscatoare rufe