banner marshal garden
Ea și El

4 motive pentru care nu trebuie să rămâneți împreună ”de dragul copilului”

Când se căsătoresc, toți îndrăgostiții consideră că vor rămâne împreună indiferent ce se va întâmpla. Din păcate, lucrurile nu merg întotdeauna așa cum plănuim. Cuplurile aflate în impas încearcă să afle dacă este mai bine pentru copii să locuiască într-o casă cu părinți nefericiți sau dacă separarea este o soluție mai bună. Deși relația nu funcționează, mulți aleg totuși, să locuiască împreună. Dacă responsabilitățile privind creșterea și educarea copilului sunt împărțite, ei consideră că este mai bine să continue să locuiască sub același acoperiș. Ei se simt obligați să stea într-o căsnicie nefericită, doar de dragul copiilor. Chiar dacă intențiile sunt bune, impactul familiei asupra copiilor nu este întotdeauna pozitiv. În loc să simtă fericire, securitate și stabilitate, rezultatul este exact invers.

Iată 4 motive pentru care NU trebuie să rămâneți împreună doar de dragul copiilor:  

– Copiii vor trăi într-un mediu conflictual  

clovnEste important să înțelegi că cei mici nu sunt imuni la tensiunile din casă, chiar dacă nu sunt implicați direct. Indiferent dacă simt doar tensiunea de la micul dejun sau ascultă toate detaliile neînțelegerii dintre părinți, ei înțeleg mai mult decât îți imaginezi și îi poate afecta serios. Dacă mediul în care trăiesc este un front de luptă continuu, copiii nu se vor mai simți fericiți și în siguranță acolo.

–  Nu vor știi ce înseamnă o relație sănătoasă  

Prima relație romantică pe care copilul tău o vede este relația dintre tine și soțul tău. Modul în care voi vă comportați ca și cuplu va fi modelul pe care el îl va învăța și prelua în relațiile lui viitoare. Așadar, dacă relația voastră este una disfuncțională, ei vor începe să creadă că acest tip de relație este unul normal.

– Nu vor învăța să facă din fericirea lor o prioritate  

Faptul că rămâi într-o relație nesănătoasă de dragul copiilor nu este deloc benefic pentru copiii tăi. Îi înveți astfel, că dragostea adevărată și fericirea nu sunt importante.

– Vor găsi întotdeauna pe cineva pe care să-l învinovățeasă pentru nefericirea lor și pentru conflict

Copiii se pot învinovăți pentru problemele din familie, stima de sine va fi scăzută, vor manifesta furie, anxietate și depresie dacă cresc într-o atmosferă ostilă. Chiar dacă pare greu de crezut, divorțul poate fi un lucru bun care petrece în viața copiilor tăi. Vei avea ocazia să te vindeci și să preiei controlul asupra vieții și fericirii tale. Astfel, vei fi în măsură să îi înveți și pe copii să facă același lucru.

Prin acest articol nu te încurajăm să îți părăsești soțul. Trebuie doar să înțelegi că nu îți faci o favoare nici ție, nici copiilor dacă rămâi într-o căsnicie nesănătoasă și proiectând zilnic o atitudine putredă.

Sursa: positivethingsonly.com

Femei de 10 pe Facebook