DanDANA! Povestea mea

Hoața cu blugii rupți în genunchi

 

 

Era spre sfârșitul verii, într-o zi calduroasă. Nimic nu anunța că o hoață cu blugii rupți în genunchi avea să-mi strice ziua. Nu că alții nu ar fi făcut-o până atunci, că așa e în viața asta…

Aveam în exclusivitate un apartament cu două camere la vânzare. Am programat o vizionare cu o domnișoara blondă, după nenumarate telefoane și insistențe din partea ei. Ținea morțiș să vină și proprietarul. Nu a semnat nici contractul de vizionare, scuzându-se: Haideți, doamnă, sunt om serios…În plus, trebuie să vină și tata să vadă apartamentul. Apoi vom lua decizia.

Inițial a venit la vizionare cu un flăcău pe care l-a prezentat ca fiind logodnicul ei…Nimic nu spunea asta, îl trata cu spatele, nicio vorbă ca între doi viitori soți care doresc să cumpere o casă… Am avut suspiciuni, dar am continuat să văd ce-i poate pielea. A doua zi a trimis un individ puțin mai mare ca vârstă decât ea, despre care spunea că e taică-său! Doamne, când o fi facut-o, la 12 ani? Am rămas mută, privind îndelung după ce a plecat zâmbind.

Dar nici lui nu i-a mers șmecheria, că nu a venit proprietarul. Deci n-a avut cui să strecoare pe șest un bilețel cu numarul de telefon.

A treia zi mă sună domnișoara să-mi comunice că a luat decizia să cumpere și să ducem actele la notar. Nu de alta, ci doar ca să-și bată joc, de oftică. Să facă rău.

Bine, bine, dar nu ai dat niciun buletin…Cine știe dacă ești cine zici ca ești? Bineînțeles că n-am mișcat nimic. A patra zi o sun. Nu mai răspunde, nici la telefoane, nici la mesaje, nici la e-mail-uri.

Dupa câteva investigații, am aflat cine erau indivizii: „spioni” de la o altă agenție, care încercau să fure oferta, fiind sub prețul pieței. Să ia legătura direct cu proprietarul, ca să vânda ei. Din fericire, mai sunt încă oameni cinstiți pe lumea asta. Proprietarul, cu care s-au căznit din răsputeri să intre în legătură ulterior, le-a dat flit și am continuat colaborarea.

Trăim într-o lume atee, ahtiată dupa bani si avantaje, în care mulți te-ar călca în picioare, numai să-ți ia bucățica de la gură. Sau te-ar vinde pe nimic.

Fii onest, cineva vede. Întotdeauna.