Femei de 10

NICO: „Dacă ar fi să revin pe scenă în costumul negru cu pălărie…aș face-o fără să stau pe gânduri!”

 

Acum, la ceas aniversar, la 17 ani de carieră, cântăreața Nico a acceptat provocarea de a vorbi deschis despre cariera, viața de familie, lucrurile care o împlinesc dar și regrete. Au fost 17 ani în care a abordat mai multe stiluri muzicale, în care s-a bucurat de susținerea familiei și aprecierea fanilor. O veți descoperi pe Nico cum este în afara scenei și care sunt pasiunile care îi bucură viața.

 “A fost un gen muzical care m-a reprezentat 100 % și pe care îl cânt și acum cu mare drag”

Emanuel Baran :-  Colaborarea cu BUG Mafia a fost „lovitura” pe care ai dat-o in muzica. În acest an se împlinesc 17 ani de atunci…Ce sentimente te încearcă acum?

NICO: – Sunt sentimente de nostalgie și mă gândesc deseori la acest frumos început. Deși eu am luat-o pe un drum diferit de cel al băieților de la BUG Mafia, sunt momente în care mi-aș mai dori o colaborare. A fost un gen muzical care m-a reprezentat 100 % și pe care îl cânt și acum cu mare drag. De fiecare dată când retrăiesc acele amintiri, mă încearcă aceleași emoții ca la debutul meu. Dacă ar fi să revin pe scenă în costumul negru cu pălărie…aș face-o fără să stau pe gânduri!

Emanuel Baran : – După această colaborare a început o carieră solo și te-ai bucurat de numeroase aprecieri din partea specialiștilor în muzică și a publicului. Ce alte momente importante îți mai vin acum în minte?

NICO : În cei 17 ani de carieră pe care îi sărbătoresc în acest an au fost multe momente frumoase. De la participările la Festivalul Mamaia, Cerbul de Aur, concursuri internaționale unde am câștigat premii importante și până la colaborările cu cei din lumea hip-hop-ului românesc, toate au clădit cărămidă cu cărămidă o carieră solidă, pentru care sunt extrem de recunoscătoare. Într-o ordine cronologică, după colaborarea cu BUG Mafia a urmat cea cu Codu Penal. Piesele “Nu pot să mai suport” și “Singur pe stradă” au fost foarte bine primite de public. După această colaborare a urmat participarea la Cerbul de Aur, un al doilea album și bineînțeles alte colaborări. Un alt moment important a fost și participarea la Eurovision alături de Vlad Miriță. 

Emanuel Baran : – Practic ai cochetat cu aproape toate genurile muzicale. De care te simți cel mai mult atrasă?

NICO: – Știu că poate suna a clișeu, dar chiar m-am simțit atrasă de fiecare gen muzical. Pentru că am debutat cu muzică hip-hop și R&B, sigur că aceste genuri mi-au rămas mai aproape de suflet. Sunt și acum oameni care mă opresc pe stradă și mă întreabă de ce nu mai aborez aceste genuri. Nu știu dacă voi mai scoate piese, sau un album hip-hop sau R&B, dar cu siguranță pentru concertele mele mă gândesc să pregătesc un show cu piese din această zonă muzicală. 

Emanuel Baran : – Ești un artist care și-a demonstrat deja talentul. Ce altceva își mai poate dori artistul Nico?

NICO: – Îmi doresc un concert mare și sper să îl fac cu ajutorul lui Dumnezeu. Aș fi vrut să fie chiar în acest an, doar că programul încărcat nu mi-a permis să fac toate demersurile necesare. 

Emanuel Baran : – Look-ul tău a suferit transformări în ultima vreme…Schimbarea coafurii din clipul “Suflet pereche” a fost wow. Cine este responsabil pentru asta? Mai visezi și la alte schimbări?

Nico: – Într-adevăr a fost o schimbare radical de care s-a ocupat Adonis Enache. Îmi plac schimbările radicale, îmi plac culorile, tunsorile și nu mi-e teamă de ele, mai ales când mă las pe mâna specialiștilor. 

 “Când eram mică mă încălțam cu pantofii mamei și mergeam să cânt în stația de autobuz.”

Emanuel Baran : – De foarte mulți ani ești angajată a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Care este activitatea ta acolo? Ce genuri muzicale abordezi în show-urile de la teatru?

NICO: – La teatru de ani de zile am avut spectacole muzicale, iar ultimul a fost “Zaraza”, un show pus în scenă de Razvan Mazilu, cu muzică interbelică și dans. Este o lume fascinantă la teatru, genurile muzicale pe care le abordez sunt: jazz, cabaret, muzică românească veche. Chiar am avut un spectacol intitulat “Șlagăre în revenire”, pus în scenă de Marcela Țimiraș. În perioada în care se făceau festivalurile, Teatrul Toma Caragiu din Ploiești a luat ani la rând premiul pentru cel mai bun teatru de revistă și pentru cei mai buni soliști. Suntem un teatru foarte important pe piață. 

Emanuel Baran : –  Aș vrea să vorbim puțin și de copilaria ta și să ne spui când ai început să cânți și cine ți-a descoperit talentul?

NICO: – Când eram mică mă încălțam cu pantofii mamei și mergeam să cânt în stația de autobuz. Doctorul familiei noastre i-a spus mamei că eu cânt foarte frumos și că ar trebui să faca ceva cu mine…Pe la 13  ani m-au dus la cursuri de canto la Viorela Filip, apoi am urmat cursurile Scolii Populare de Artă în Ploiesti cu d-l Corneliu Irimia. Tata a fost mentorul meu. În familia tatălui meu toți sunt muzicieni. Am fost norocoasă pentru că am fost susținută și primul concurs pe scenă a fost la Cântarea României unde am luat și un premiu. 

Emanuel Baran: – Cum a fost parcursul tău până ai cunoscut celebritatea? Știm că ai cântat și în afara țării. Ne poți vorbi despre aceea perioadă?

NICO: – Primul meu contract în afara țării a fost în China. În timp ce cântam la un restaurant, am fost remarcată de un impresar chinez care mi-a făcut propunerea de a cânta în China. Am avut un contract pe o perioadă de 9 luni. Cu banii câștigați acolo, ne-am făcut studioul de înregistrări. Câțiva ani mai târziu am plecat cu un alt contract în Japonia, unde aveam câte 4-5 spectacole pe zi. 

Și-ar fi dorit ca fiica ei să fie artistă!

Emanuel Baran : – Cât de importantă a fost susținerea familiei în carieră?

NICO: – Evident că foarte importantă, însă am și anumite regrete. Îmi pare rău că nu am petrecut suficient timp cu fata mea. Mi-a fost greu să împart și cariera și familia. Am avut noroc că a fost un copil autodidact, dar totuși regret că nu am putut să petrecem mai mult timp împreună. 

Emanuel Baran: – Faptul că soțul tău este compozitor crezi că a contat în bunul mers al relației voastre?

NICO : – În momentul în care ne-am cunoscut, el era instrumentist și eu cântăreață. Consider că a fost exact ce aveam nevoie în momentul acela. Acum majoritatea pieselor din repertoriul meu sunt compuse de el. 

Emanuel Baran: – Ți-ai fi dorit ca fiica ta să îți calce pe urme, să fie artistă?

NICO: –  Da, mult de tot! Și îmi pare rău că nu am avut răbdare cu ea. 

Emanuel Baran : – Cum este Nico în afara scenei? Care sunt lucrurile care te bucură în viața de zi cu zi?

NICO: –  Sunt un om relaxat. Îmi place să mă plimb cu bicicleta, să petrec timp cu animalele de companie, iar în fiecare duminică obișniesc să stau la un grătar cu familia. În general mă bucură lucurile simple pe care nu avem timp să le observăm atunci când suntem foarte ocupați. 

Emanuel Baran : – Care sunt destinațiile de vacanță preferate? 

NICO: – Am fost plăcut impresionată de Tunisia și Israel. Mi-aș dori să revin în aceste destinații. Grecia este o altă destinație care îmi place foarte tare, în special Rhodos și Santorini. În această vară, am avut puțin timp pentru vacanță și am fost câteva zile în Delta Dunării și alte câteva la Vama Veche. Sper să avem timp și pentru o vacanță mai lungă în afara țării. 

Emanuel Baran : – Îți place să mergi să vezi concerte în afara țării. Care au fost ultimele pe care le-ai văzut?

NICO: – Da, foarte mult. Am fost la George Michael, Sam Smith, Celine Dion, urmează Shania Twain la Londra. Pe lângă bucuria de a vedea aceste concerte, mă bucur și să vizitez orașul în care are loc evenimentul. 

 „Mănânc din toate, dar moderat”

Emanuel Baran: – Ai o siluetă de invidiat, deși afirmi adesea că ești pofticioasă și îți place să mănânci. Cum reușești să te menții?

NICO : – Cu greu. Mănânc din toate….dar moderat. Am renunțat la masa de seară, fac și un pic de sport. 

Emanuel Baran: – Ești o persoană pozitivă. Cum reușești să îți păstrezi această energie pozitivă?

NICO: – Scena te schimbă și îți dă o stare extraordinară. În plus, îmi place să am alături de mine oameni tineri și optimiști. Contează foarte mult să ai în preajma ta astfel de oameni.  

Emanuel Baran: – Dacă ai avea puterea să schimbi ceva în lume, care ar fi primele 3 lucruri?

NICO: – I-aș ajuta pe pensionari, le-aș face pensii mai mari. Aș schimba mentalitatea noastră, pentru că nu știm să ne prețuim țara, să ne bucurăm ceea ce avem, dar în același timp și să luptăm pentru mai mult. România este o țară cu oameni frumoși care merită mai mult. Sigur că sunt multe de schimbat, dar nu aș vrea să intru în detalii….Aș mai schimba situația câinilor fără stăpân, nu sunt de acord cu eutanasierea lor…