Diverse

3 tipuri de prieteni, pe care trebuie să îi aibă fiecare dintre noi

Avem nevoie de prieteni ca de aer. Să ne susțină, în momentele dificile și să se bucure pentru noi, atunci când înregistrăm o victorie. În timpul vieții noastre, intrăm în contact cu o sumedenie de oameni. Si aici apare întrebarea: de unde știm noi când avem de a face cu un prieten adevărat, și când – doar cu un personaj pasager prin viața noastră?
Psihologii ne învață, de regulă, ce oameni trebuie să evităm și să eliminăm din viața noastră. Noi, dimpotrivă, vă vom învăța spre ce tip de oameni trebuie să ne orientăm, dacă vrem să avem un prieten adevărat.
Asadar, ce prieteni trebuie să ne alegem:

1. Un prieten căruia vă puteți destăinui
Și asta nu înseamnă ca el trebuie să va fie cel mai bun prieten. Ba, poate fi chiar cineva, care să nu facă parte din cercul tău de prieteni apropiați, și asta înseamnă că nu exista niciun risc ca secretele pe care i le încredințati să ajungă în anturajul vostru. Lui vă puteți destăinui toate chestiunile intime. El vă va asculta de fiecare dată, iar voi veți fi sigure că taina va fi pastrată.

2. Un prieten care este mai bun decât voi
Un astfel de prieten nu vă va lăsa niciodată să “mergeți în jos”. Vazand succesele prietenului vostru, vă veți strădui mereu să țineți pasul cu el, pentru a fi pe același nivel cu el. Se lasă de fumat? Puteți și voi! S-a înscris la sală? Veți merge cu el. In plus, un astfel de prieten sigur are o rețea de cunoștințe care vă vor fi și vouă de folos, la un moment dat. Ceea ce este esențial, într-o astfel de prietenie, este să vă păstrați propria identitate și să nu deveniti o copie a respectivului.

3. Prietenul cu care vă știți dintotdeauna
Multi se despart foarte ușor de prietenii din copilărie. Dar asta este una dintre cele mai răspândite greșeli, după cum susțin psihologii. Căci tocmai prietenii, alături de care ați trăit cele mai fabuloase experiențe ale copilariei, vă stiu cel mai bine și vă citesc ca pe o carte deschisă.
Între voi este o legătură care s-a format ani la rând. Aveți glume pe care le înțelegeți numai voi, cuvinte cheie etc.
În plus, acest prieten este cel care vă știe cel mai bine și părțile bune și defectele, și aveți garanția că vă va spune întotdeauna numai adevărul.

Sursa: 5 sfer.com