Diverse

10 întrebări pentru a-l cunoaște mai bine

Când cunoașteți o persoană nouă vreți să aflați cât mai multe informații pentru a vă face o imagine corectă și completă despre personaitatea sa. Aceste 10 întrebări reprezintă un bun început, indiferent dacă este vorba despre un potențial iubit, un prieten nou sau un candidat pentru o slujbă.

  1. Care este lucrul pe care nimeni nu l-ar bănui despre tine? 

Putem să ne facem o primă impresie în funcție de aparențe, haine, maniere, dar oare ce se ascunde în spatele lor?

  1. În ce crezi?

scrisoareEste o întrebare deschisă care vă va ajuta să descopriți o mulțime de lucruri. Răspunsurile pot varia de la ”Moș Crăciun”, ”Constituție” la ”Sinceritate” sau ”Casablanca este cel mai frumos film”. Oricare ar fi însă răspunsul, spune foarte multe despre ceea ce este important pentru acea persoană.

  1. Dacă ai putea face orice și să mergi undeva, ce ai face și unde ai merge?

Acesta este un mod de a afla care sunt activitățile și locurile preferate.

  1. Ce ai schimba la viața ta?

Răspunsul la această întrebare îți va dezvălui aspecte interesante despre trecutul său. Nu este plăcut să trăiești cu regrete sau să te gândești la ceea ce puteai să faci dar nu ai făcut. Vei afla dacă persoana din fața ta este ancorată în trecut sau dacă privește cu încredere spre viitor.

   cuplu_romantic5. Ce faci pentru a te perfecționa?

Nimeni nu este perfect. Această întrebare va arăta ce nemulțumiri are persoana respectivă și dacă face ceva pentru a îndrepta aceaste neajunsuri.

  1. Ce apreciezi cel mai mult la celălalt?

Studiile au demonstrat că bărbații percep femeile sociabile ca fiind seducătoare sau că flirtează, în timp ce femeile nu cred că bărbații prietenoși cu care au interacționat au încercat să le seducă.  

  1. Care este lucrul cel mai important pentru tine?

Poți descoperi dacă este materialist sau idealist, dacă cel mai important lucru este mașina sau integritatea.

  1. Ce ai învățat despre tine din relația anterioară?

cupluCei mai mulți consideră că își pot face o imagine corectă despre ceilalți însă studiile au demonstrat că impresiile oamenilor despre alte persoane sunt influențate de prejudecăți. Persoanele implicate într-o relație percep mai corect realitatea dacă este în folosul relației. De exemplu, să poți intui starea emoțională a partenerului este mai mult decât benefic pentru relație.

  1. Cum te comporți când ești într-o stare proastă?

Toți avem zile rele, dar modul în care reacționăm în astfel de momente face diferența între oameni. Când vrei să cunoști pe cineva această întrebare îți va fi de mare folos însă este foarte important să privești și modul în care reacționează la întrebare.

  1. Ce ți-ai dori să te întrebe cineva?

Unele persoane își doresc anumite întrebări pentru că sunt nerăbdători să împărtășească anumite experiențe personale cu restul lumii. Poate vor să își exprime filozofia despre viață sau o anumită latură a vieții lor. Cu siguranță vei afla răspunsul dacă apelezi la această întrebare.

 

Sursa: powerofpositivy.com