Femei de 10

13 modalități de a învinge tristețea, înainte ca ea să devină depresie

Ni se întâmplă adeseori să cădem în oala cu melancolie. Simțim nevoia să ne izolăm de toți ceilalți, să ne măcinăm în singurătate tristețea. De cele mai multe ori, această dorință de izolare este dictată de o depresie severă. Sau o precede. Citeste despre ea, nu te juca. Căci depresia nu e o stare de spirit, ci o boală gravă, de care, cel mai adesea, nu poți scăpa singură, ci doar cu ajutor de specialitate și cu suportul oamenilor dragi. Pierderea unui om apropiat, pensionarea, mutarea într-o altă țară, plecarea de acasă a copiilor deveniți adulți, pierderea locului de muncă , singurătatea prelungită sunt tot atâtea motive pentru care oamenii veseli devin oameni triști. Dacă tristețea ta nu are cauzele adânci, enumerate mai sus și este doar o stare repede trecătoare, înseamnă că ea …va trece! Dacă însă cauzele sunt profunde, atunci riști să intri într-o nesfârșită depresie.
Alege, din cele 10 sugestii ale psihologilor pe cea care ți se asortează cel mai bine și…vei scăpa de tristețe.

 

1.Dă-i binețe Universului!
Obișnuiești să te rezumi la zilnicul drum casă-servici? Cine te oprește să te abați pe la mall, să vezi un film? Ce dacă nu ai cu cine? Poți vizita foarte bine și o expoziție. Lumea e plină de provocări! Acceptă-le!

2.Fii organizată, ca un contabil!
Contabilizează toate evenimentele fericite din viața ta. Vei fi uimită să constați ce de lucruri bune ți s-au întâmplat și ți se mai pot întâmpla!

3.Salută-i pe necunoscuți!
Un bărbat necunoscut din metrou te-a privit insistent? Ura! Este o mică victorie! Adaugă acest fapt mărunt la „rezerva de lucruri fericite”. Ai fost servită cu o bomboană delicioasă? Bucură-te și de asta! Ai bani pentru mâncare și ai loc de muncă? Ce poate fi mai frumos? Toate aceste mici întâmplări contabilizează-le și orice tentativă de tristețe va pieri!

 

4.Coboară valizele de pe șifonier!
Aceste obiecte crează o certă predispoziție spre o stare bună! Cine nu se bucură să știe că va urma să călătorească?

5.Zâmbește, ba chiar râzi în hohote!
Caută în viață lucrurile nostime! Nici nu-ți imaginezi câte motive de veselie îți oferă, de fapt, banalul cotidian! Totul e să înveți să le observi! Dacă nu-ți iese, du-te și vizioneaza o comedie! Două! Trei!

6.Învață să zbori!
În memoria fiecăreia dintre noi se păstrează locuri, cuvinte, culori și arome care au fost martorele fericirii. Încearcă să te transporți, mental, în acea perioadă. Hrănește-te de acolo! Ajută, crede-ne!

7.Orice-ar fi, totul duce spre câștig financiar!
Scrie această frază pe cartea ta de vizită! Nu vrei să fii din cale-afară de mercantilă? Ok, atunci reformulează: totul duce spre succes! Încearcă să încadrezi orice întâmplare din viața ta în categoria fericirii. Spre exemplu: ți-ai bușit mașina? Fii fericită: trăiești!! Șamd. Repetă-ți mereu proverbul : „Tot răul e spre bine!”

8.Lasă-te liberă!
Amintește-ți de abandonatele tale talente! Obișnuiai cândva să pictezi? Să cânți la pian? Să dansezi? Să scrii poezii? Ia încearcă din nou!     Nici nu-ți poți imagina ce bucurie îți va produce acest lucru!

9.Ajută o bătrânică să treacă strada.
Cumpără-i lapte unei vecine imobilizată la pat. Cedează locul în metrou. Amintește-ți de bătrânii tăi părinți și focusează-te pe a le aduce bucurii repetate. Ți se pare o complicare a vieții tale? Nicidecum! Știi de ce oamenii fac fapte frumoase? Pentru că îi încarcă cu energie pozitivă , le crește stima de sine. Da, e un pic de cinism în asta, dar funcționează!

10.Descoperă killer-ul!
O sticlă de Martini, un tort de ciocolată, un foc de artificii, o pereche de pantofi noi, chiar și o partidă de sex cu un necunoscut – orice metodă e bună pentru a ucide melancolia și tristețea!

11. Alungă-ți din preajmă oamenii toxici, care te fac nefericită, din cauza cărora obișnuiești să plângi, adică pe cei care este posibil să-ți fi cauzat tristețea. Înconjoară-te de oameni tonici, veseli, care tem admiră și care vor reuși să-ți ofere acele provocări, menite să te înveselească.

12. Nu alege să-ți petreci tristețea singură. Singurătatea este maladia secolului, iar statul de una singură îți va transforma repede tristețile trecătoare într-o depresie profunda, din care vei ieși foarte greu! Așadar, mută-te cu o bună amică, invită-ți în vizită prieteni de departe, pe care nu i-ai văzut demult, de ce nu?înfiază un copil!

13. Pleacă undeva, departe, o vreme mai lungă, pentru a ieși din starea care ți-a produs această tristețe prelungită. O lună ( sau chiar un an!) petrecută pe alte meleaguri, în compania altor fețe, având alte preocupări decât rutina zilnică, pot face minuni! Te poți întoarce un alt om!

Și mai e ceva, dragele noastre! Vreți să fiți fericite? Fiți!
Vreți să stați cu ochii în tavan, cu nasu-n batistă și să vă plângeți non-stop? –  este alegerea voastră! Numai să o faceți izolându-vă de ceilalți, ca să nu le stricați și lor dispoziția. Și, atenție, dacă tristețea apucă să se transforme în depresie, ați încurcat-o! Deci…luați măsuri!

 

Sursa : lady.tochka.net

Surse foto: liveinternet.ru, azov-sea.com, owa-svetlana.com, ruledi.ru

Publicitate