Frumusețe

10 obiceiuri din machiaj de care trebuie să scăpați urgent! Sunt total depășite!

Un machiaj corect ales și bine făcut poate transforma într-o divă chiar și o tânără deloc atrăgătoare, la prima vedere. Aici, ca și în cazul modei, există trenduri. Însă unele femei uită de acest lucru, și continuă să se machieze desuet. De aceea și arată ” ca din secolul trecut”!

Site-ul smootrim.ru ne prezintă 10 tehnici de machiaj care au ieșit demult din modă. Dacă mai obișnuiți să le folosiți, renunțați urgent la ele! Apelați la alternativele moderne, pe care de asemenea vi le prezentăm mai jos.

1. Rujul de buze maroniu închis

Cele, a căror adolescență a coincis cu începutul carierei lui Britney Spears ( începutul anilor 2000) se despart cu greu de nuanțele de ruj moderne în acele vremuri ( “teracota” și “ciocolata”). Dar trebuie să știți că această culoare maronie conferă o oarecare agresivitate chipului dvs, fiind adecvată mai degrabă eroinelor de thriller.
Alternativa : nuanțe fine de caramel, cafea cu lapte și nuanța care acum este foarte în vogă: gri-maron.

2. Conturul de buze pronunțat

Buzele conturate cu un creion contur cu câteva tonuri mai închis decât rujul sunt de neiertat! Un astfel de machiaj are o notă de vulgaritate; puteți obține efectul dorit de mărire de buze și prin alte metode, mai putin ostentative.
Alternativa : dacă nu puteți renunța la creionul-contur, alegeți o nuanță apropiată rujului de buze folosit. Faceți conturul mai puțin ferm.

3. Sideful de pe buze și de pe pleoape

El nu face decât să vă accentueze chiar și ridurile cele mai fine, pătrund în cutele de pe buze și de pe pleoape. Peisajul pare a fi… un salut cordial din îndepărtații ani ’80!
Alternativa: mult mai elegant și mai natural decât sideful greoi arată fardurile care au incorporate microparticule strălucitoare.

4. Stratul gros de fond de ten

Chiar dacă aveți mari probleme cu tenul ( coșuri, urme de acnee, pete), acest lucru nu vă dă dreptul să folosiți fondul de ten ca pe o tencuială! El nu va face decât să accentueze problemele pe care le aveți, probleme pe care – că veni vorba – trebuie să le rezolvați cu ajutorul unui medic dermatolog.
Alternativa : au apărut, între timp, o mulțime de fonduri de ten cu o textură fină, care se confundă cu pielea. Apelați la ele!

5. O față bronzată

O culoare sanătoasă a feței și un bronz extrem de pronunțat, nu mai sunt demult sinonime. Iar a te farda pe față cu un fond de ten închis la culoare, asemeni triburilor sălbatice din Papua Noua Guinee, nu reprezintă decât o expresie a lipsei simțului măsurii.
Alternativa : pentru a obține efectul unui bronz auriu, aplicați puțină pudră bronzantă pe pomeți, pe frunte, pe nas și pe bărbie și întindeți-o cu buretele. Dacă purtați o îmbrăcăminte decoltată, aplicați pudra și pe piept.

6. O pudră prea deschisă la culoare

Da, o culoare deschisă, aristocrată, este la modă, dar extremele nu sunt totuși de dorit. Un machiaj albicios i se potrivește mai degrabă unei gheișe. La voi, fața va arăta plată și nenaturală.
Alternativa : O pudră transparentă, cu microelemente strălucitoare, vă va asigura o culoare naturală și uniformă a feței, și un relief plăcut.

7. Smoky eyes ( ochi cenușii)

Multe femei au rămas fidele acestei tehnici de machiaj. Păcat. De la momentul în care acest machiaj era în vogă, au trecut deja 12 ani și multe s-au schimbat de atunci.
Alternativa: deși pare paradoxal, dar pentru machiajul “fumuriu” al ochilor, folositi farduri de toate culorile, mai puțin …cele cenușii! Iar contururile trebuie să fie ceva mai blânde.

8. Conturarea pleoapelor superioară și inferioară

Priviți fotografia și convingeți-vă: conturarea cu creionul negru a pleoapelor superioară și inferioară, fac ca privirea dvs să fie dură și neprietenoasă. În plus, vă adaugă ani. Doar nu vreți să păreți mai mature decât sunteți?
Alternativa : conturați numai pleoapa superioară, și, mai bine, umpleți, cu ajutorul creionului- contur, spațiile dintre gene.

9. Genele evident false

Genele care strigă ” Suntem cele mai mari, cele mai stufoase!” nu mai sunt demult la modă. Acum se poartă naturalul.
Alternativa : problema unor gene insuficient de dese și de lungi o va rezolva un rimel universal, care are ca opțiuni : pentru lungime, pentru volum, pentru ondulare.

10. Sprâncenele în formă de căsuță

Nu are importanță cât de subțiri sau groase sunt sprâncenele pe care vi le-a atribuit Mama Natură. Important este ca ele să arate cât mai natural, să nu fie frânte și să aibă un contur liniar.
Alternativa : Lăsați sprâncenele să crească și faceți apoi corecția, după noile reguli.

Etichete