Ea și El

Un celebru psihiatru american identifică 10 obiceiuri ale cuplurilor fericite

 

 

Celebrul psihiatru american Mark Goulston (n.1948) este autorul unor numeroase best-selleruri. Este, în plus, un blogger activ, iar recentul img_2668său articol ” 10 Habbits of Happy Couple” a fost accesat deja despre
jumătate de milion de cititori de pe întregul mapamond.
Indferent de felul relației în care sunteți angrenate, sigur vă va fi interesant să parcurgeți rândurile de mai jos. Veți afla care, din obiceiurile vieții în doi, sunt considerate a fi cele mai importante, ca fiind capabile să întrețină pentru totdeauna magia dragostei dintre dvs și jumătatea de viață.

 

 

1.Încercați să mergeți la culcare cam în același timp.

img_2674Amintiți-vă de începuturile relației voastre, când abia așteptați să vină momentul în care să vă băgați amândoi în pat, ca să vă iubiți. Cuplurile fericite reușesc să reziste impulsului de a se culca la ore diferite. Ele încearcă să se bage în pat cam în același timp, chiar dacă mai apoi unul din parteneri se scoală, în liniște, și își continuă treburile, fără să-și trezească jumătatea.
2. Încercați să vă armonizați interesele

După ce vâlvătaia începutului de relație se va fi stins, multe perechi constată că, de fapt, nu prea au multe lucruri în comun. Totuși, img_2676
importanța lucrurilor făcute în doi nu trebuie diminuată. Chiar dacă nu aveți prea multe interese comune, puteți găsi cu siguranță ceva ce vă place amândurora ( asta, firește, dacă vreti să fiți un cuplu fericit!). Dar nu uitați nici de pasiunile și interesele personale, care vă vor ajuta nu doar să păreți mai interesanți în ochii jumătății de viață, ci să vă și păstrați o oarecare independență, benefică de altfel.

3.Dacă mergeți undeva împreună, țineți-vă de mână sau, oricum, mergeți unul lângă altul!

img_2677În cazul în care un cuplu fericit merge pe stradă, n-ai să-l vezi niciodată pe unul din cei doi mergând înaintea celuilalt și pe celălalt, alergând în urma sa. Nu, ei vor merge ținându-se de mână sau măcar unul lângă celălat. Ei știu foarte bine că dorința de a fi mereu împreună este mai puternica decât tentația de a fi cu un pas înaintea celuilalt.

4. Fie ca principalul vostru „obicei” să devină încrederea reciprocă!img_2684

Dacă, prin absurd, vă certați aprig , rețineți: perechile fericite de aceea
și sunt fericite, pentru că partenerii sunt gata să aibă încredere unul în celălalt și să-și ierte reciproc orice, în loc să-și întrețină neîncrederile și răutățile.

5.Străduiți-vă să vă gândiți mai mult la ceea ce face bine partenerul vostru, și nu la greșelile lui.

img_2675Dacă îi veți căuta mereu partenerului numai noduri în papură, credeți-mă, îi veți găsi o mie! Dar la fel de bine puteți să-i găsiți și lucrurile bune. Depinde ce anume căutați. Perechile fericite sunt setate pe elementele pozitive.

6. Îmbrățișați-vă în fecare seară, când va reîntâlniți, după o zi de muncă.

Pielea noastră este capabilă să „memoreze” atingerile pozitive ( img_2680sinonime cu dragostea), pe cele negative ( violul, violența), dar și absența oricăror atingeri ( neglijarea). Iar atunci când vă luați rămas bun sau vă reîntâlniți cu partenerul vostru, însoțind aceste momente de câte o îmbrățișare, atunci vă aflați în situația unor „atingeri pozitive”, care vă apropie și vă ajută să depășiți eventualele impasuri.

7.Spuneți-vă , unul altuia, în fiecare dimineață, „te iubesc!” și ” Să ai o ,img_2681zi bună!”.

Este o modalitate excelentă de a vă încărca, încă de dimineața, cu o stare pozitivă, care vă va ajuta să înfruntați și aglomerația din trafic, și cozile prelungite de la ghișee, și nervii de la serviciu.

8.În fiecare seară urați-vă „noapte bună”, indiferent cât de sinceri sunteți

Acest lucru îi va da de înțeles partenerului vostru că, indiferent de cât

Ëåæàòü âìåñòå íà ïîñòåëè
Ëåæàòü âìåñòå íà ïîñòåëè

de supărați n-ați fi pe el, relația voastră este totuși foarte importantă pentru voi și vreți ca ea să mearga înainte. Urarea de „noapte bună” va însemna că, indiferent ce impas traversează relația voastră, ceea ce vă leagă este mult mai important.

9.Nu uitați să vă întrebați, unul pe altul, cum vă merg treburile

img_2682Nu uitați ca, din când în când, să vă sunați partenerul, acasă sau la serviciu, ca să aflați cum îi merge. Este, în plus, modalitatea ideală de a anticipa la ce anume sa vă așteaptați de la el, atunci când vă veți întâlni seara, acasă. Spre exeplu, dacă partenerul vostru a avut o zi infernală, e clar că nu vă puteți aștepta la o veselie prea mare seara, acasă.

10.Bucurați-vă, când lumea vă vede împreună

Cuplurile fericite nu se jenează să se arate ochilor lumii , mai mult, ele img_2673se bucură când cei din jur au ocazia să vadă la ei anumite gesturi tandre, de genul atingerea mâinilor, câte un sărut, mai mult sau mai puțin pătimaș, etc. Și prin asta ei nu vor deloc să epateze, ci doar să demonstreze că-și aparțin unul altuia și că le este foarte bine așa.
Obiceiurile cuplurilor fericite se deosebesc radical de cele ale cuplurilor nefericite.
Dar, până la urmă, ce înseamnă un „obicei”? Este un șablon de comportament, pe care îl executăm în mod repetat și pentru exercitarea căruia nu simțim nevoia unor eforturi speciale. Pentru ca un anumit comportament să devină obicei, el trebuie să se repete nu mai rar de 21 de zile succesive. Ceea ce înseamnă că, dacă veți ține cont de cele spuse mai sus și veți încerca să le traduceți în practică, relațiile voastre în cuplu se vor ameliora considerabil, și veți deveni, mai mult ca sigur, un cuplu fericit. Și, rețineți, dacă acest lucru n-o să vă reușească din prima, nu disperați! Scuzați-vă față de partener și continuați să lucrați la această temă!
Cititorii care mă mai întreabă , care este cheia fericirii conjugale, primesc următorul răspuns : în dialogul nostru cu ceilalți trebuie să ascultăm, mai mult decât să vorbim, să fim interesați de ce e în jur , mai mult decât să interesăm noi înșine și să bucurăm , mai mult decât să ne bucurăm noi înșine!
Sursa : cluber.com.ua

Surse foto: vetton.ru, favim.com, xage.ru, vk.com, hi.dn.ua, firescock.ru, lifeandjoy.ru, deswork.net, medicalplanet.ru,vk.com

Publicitate