Ea și El

10 lucruri pe care am încetat să le mai fac, după 40 de ani!

 

Mi-ar fi plăcut să spun că am fost toata viața o persoană sigură pe mine, care știa cum să se poarte, ce să spună și ce să facă. Dar nu. Până pe la 35 de ani, eram destul de complexată și asuprită de sâcâietoarele “așa trebuie” sau “asta nu se cade”.

Pe la 40 de ani însă, am început să mai scot și eu capul la lumină și să-mi pun întrebări de genul : “ce vreau eu, cu adevărat?” Sau “De ce anume fac eu lucruri pe care nu mi le doresc, de fapt, cu adevărat?”

1. Am încetat să mai port tocuri.
Da, e adevărat, tocurile te fac să pari mai înaltă și îți lungesc picioarele. Insa pentru o femeie activă, a te mișca repede și eficient pe tocuri, poate deveni chinuitor.

In plus, dacă mai merg și eu la câte o petrecere, vreau să mă simt bine, să dansez, să mă mișc și să mă bucur, și nu să mă chinuie picioarele!

2. Am încetat să mai consider sexul ca fiind ceva rușinos.
Și că el reprezintă o sferă unde șefii sunt bărbații. Am un corp care este departe de a fi ideal, am și ceva riduri, am și celulită. Mai am și ciclu, mai îmi apar și coșuri, iar dacă partenerul meu strâmbă din nas, atunci când îl rog să-mi cumpere absorbante, atunci inseamnă că trebuie să-l las in plata Domnului!

Eu vreau să fac sex și știu și ce așteptări am de la el. Iar dacă partenerul meu nu simte asta, înseamnă ca stau lângă omul greșit. Și nici nu mai contează nici că “in rest, e baiat bun”.

3. Am încetat să mențin relații cu unele persoane numai pentru că “nu se știe niciodată când o sa am nevoie de el” sau pentru că “mi-e jenă să-l refuz” sau pentru că “e băiat bun, nu vreau să-l supăr”
În jurul meu sunt numai oameni drăguți și sunt deschisă și la noi relații. Iar dacă o relație devine stresantă, renunț imediat la ea.

4. Am încetat să mă învinovățesc pentru ceea ce fac și pentru ceea ce nu reușesc să fac?
Pentru faptul că nu sunt asa cum ar dori unii să fiu. Dacă nu vreau să raspund seara la telefon, după ora 22, nu răspund! Dacă greșesc, sunt gata să-mi cer iertare, dar nu vreau să mă complac in postura de oaie neagră.

Dacă cineva vrea de la mine să-i spun mereu DA, la toate rugămințile, să-și pună pofta-n cui!

5. Am încetat să tot aștept.
Si să trag concluzii pripite. Nu-mi place să pun etichete, ii judec pe oameni după faptele lor.
Chiar și situatiile cele mai dramatice pot avea explicatii. De aceea le dau celor din jur măcar sansa de a se explica.

6. Am încetat să mă mai rușinez de a le reaminti celorlalți că-mi datorează bani sau ca mi-au promis ceva.
Sunt responsabilă vizavi de ceea ce promit eu însămi.

7. Am încetat să jenez când vine vorba de bani

Nu mi-e rușine să recunosc cât de importanti sunt ei pentru mine.

8. Am încetat să-i mai judec pe oameni după statutul lor social
Si nu mai sunt atât de obsedată nici de al meu. Îi îndepărtez pe oameni numai dacă sunt idioți, bădărani și nemernici. Profesia, originea socială și alte astfel de criterii nu au nici cea mai mică importanță.

9. Am încetat să mai trăiesc după șabloane,precum “ încă e prea devreme pentru asta” sau “e deja prea târziu”. Toate au timpul lor, si se întâmplă atunci cand trebuie.

10. Am încetat să mă tem să încerc lucruri noi si să mă tem de a nu greși
Cand devii conștient că nu datorezi nimănui nimic, viata îți va oferi nenumarate oportunități. Nu refuz,așadar, nicio provocare a vieții.
Ideea ceste că, dacă forțezi puțin granițele între care ai fost obișnuita să funcționezi, universul tău se va lărgi și tu vei fi mult mai fericită.

Publicitate