Cu ochii pe ecran Timp liber

10 filme superbe despre cum se înfiripă dragostea

Dragostea este un sentiment care nu poate fi comparat cu nimic altceva pe lumea asta. Este un sentiment ce nu poate fi controlat și cel mai adesea nu noi alegem persoana de care ne îndrăgostim. Sunt persoane pregătite să accepte pe altcineva în viața lor foarte repede. Alții au nevoie de câteva întâlniri pentru a-și da seama că El/Ea este alesul/aleasa. Alteori, căutăm iubirea ani întregi fără să știm că acest minunat sentiment se poate ascunde în spatele unei prietenii frumoase sau chiar a unui conflict cu persoana respectivă.

Site-ul BrightSide.com a întocmit lista celor mai reușite 10 filme care vorbesc despre cum apare dragostea în viața noastră, atunci când te aștepți cel mai puțin. Sperăm să vă placă!

1. Povestea lui Johnny Cash

film walk the lineAcest film are la bază o poveste adevărată. Este filmul autobiografic al legendei americane a muzicii country, Johnny Cash. Copil fiind Johnny se îndrăgostește de June Carter, o tânără cântăreață. Au trecut mai bine de 10 ani de când s-au întâlnit prima oară. În tot acest timp viața lui Cash s-a schimbat foarte mult: a terminat armata, s-a căsătorit cu o doamnă fermecătoare pe nume Vivian, are propria trupă și a început turneul. Johnny își trăiește rutina zilnică până în ziua în care o întâlnește din nou pe June.

 

2. Prietenie cu folos

film friends with benefitsJamie Rellis este o recrutoare de personal din New York și tocmai a ales un editor din Los Angeles să conducă o revistă pentru bărbați. Ei îi este teamă să nu fie înșelată într-o relație iar el s-a săturat de femeile care întotdeauna au un interes. Obosiți de atâtea relații eșuate și sceptici în ceea ce privește dragostea se hotărăsc să renunțe la dragoste și să se limiteze la distracție. Dar nu au nici o șansă să păcălească inima…

 

3. Acasă, în inima mea

film where the heart isFilmul este povestea unei tinere de 17 ani, Novalee, însărcinată în luna a noua care este abandonată de iubitul său într-un supermarket din Oklahoma. Cu doar 5.55 dolari în buzunar se hotărăște să trăiască ascunsă în magazinul Wal-Mart până se va naște fiica ei. Când naște pe jos iar ascunzătoarea ei iese la iveală, Novalee și bebelușul ei devin imediat niște celebrități. În următorii ani, Novalee este susținută de locuitorii orașului printre care și un tânăr modest care lucrează într-o bibliotecă.

 

when harry4. Când Harry a întâlnit-o pe Sally

Este acea poveste despre semenii care devin prieteni adevărați, care se susțin la bine și la greu și veșnica întrebare: pot un bărbat și o femeie să fie doar prieteni?

 

5. Adevărul gol-goluț

film the ugly truthLupta dintre sexe se încinge în Adevărul gol-goluț. Abby este producătorul unui talk-show matinal din Sacramento. Este o femeie liberă și frumoasă care visează la bărbatul perfect. Mike Chadway este o vedetă TV și noul corespondent al Matinalului din Sacramento. Cinic și hotărât, devine în scurt timp dușmanul lui Abby. Dar dacă tot trebuie să lucreze împreună, Abby acceptă să îl cunoască mai bine pe Mike.

 

6. Împreună

film hunting and gatheringCamile este o tânără artistă care duce o viață singuratică la Paris. Slabă și băiețoasă, ea face curățenie în mai multe clădiri de birouri. Într-o zi, în timp ce își făcea cumpărăturile se întâlnește cu vecinul ei Philibert, un bărbat ciudat și timid care poartă pălărie de blană. Philibert este cel mai tânăr moștenitor a unei familii nobiliare. El împarte apartamentul luxos cu vedere spre gradinile de pe Champs Elysees cu un băiat posomorât pe nume Franck. Așa începe prietenia celor trei personaje, opuse din toate punctele de vedere. Dincolo de dispute, de împăcări, de certuri, de complicități, plăcerea de a trăi împreună îi face mai puternici.

 

7. Man Up

film man upNancy, o femeie de 34 ani, singură, călătorește cu trenul spre Londra, vis-a-vis de Jessica, o tânără haioasă, care avea întâlnire cu un necunoscut. Când trenul ajunge în stația Waterloo, Jessica îi dă lui Nancy să îi țină o carte.  Cu cartea în mână, Jack presupune că Nancy este Jessica, iar Nancy simțindu-se singură și găsindu-l atrăgător pe Jack nu îî spune adevărul. Bineînțeles că este doar o noțiune de timp până când adevărul iese la suprafață.

 

 

8. An bisect

film leap yearConform unei vechi tradiții irlandeze, 29 februarie este singura zi în care o femeie poate cere în căsătorie un bărbat. Anna Brady, o tânără fermecătoare se hotorăște să profite de această tradiție și plănuiește să meargă la Dublin pentru a-l cere în căsătorie pe iubitul ei Jeremy. Dar avionul aterizează în cealaltă parte a Irlandei din cauza condițiilor meteo nefavorabile, iar Anna se trezește într-un loc uitat de lume. Nerăbdătoare să ajungă la Dublin în cel mai scurt timp posibil, Anna acceptă ajutorul unui irlandez morocănos, Declan O’Callaghan ca să îi fie ghid pentru a traversa țara spre Dublin. Va avea succes călătoria lor?

 

9. Viața așa cum e ea

film life as we know itHolly este proprietara unui local de succes iar Eric realizează transmisiuni sportive la televiziune. După o primă întâlnire eșuată, cei doi nu mai au în comun decât faptul că se urăsc reciproc și dragostea pentru fina lor, Sophie, fiica prietenilor lor Peter și Allison. Când aceștia își pierd viața într-un accident, Holly și Eric devin singurele rude pentru micuța Sophie. Este momentul să îngroape securea războiului și să învețe să aibă grijă de micuța Sophie.

 

film the road10. Drumul (The road within)

Cu toții avem nevoie de iubire. Vincent, Alex și Marie s-au întâlnit la un centru pentru prsoane cu tulburări psihice. Fiecare are problema lui dar totul se schimbă când reușesc să fure mașina Dr. Rose și fug din clinică. Cei trei reușesc să traverseze Oceanul. Este călătoria care le va schimba viețile definitiv.

 

Uscatoare rufe