Nutriție

Zece alimente pe care să nu le mănânci niciodată dimineaţa

 

Există o mulțime de teorii privind micul nostru dejun de toate zilele. Unii susțin că trebuie să fie cea mai copioasă masă a zilei. Alții – că și aici trebuie să ne impunem anumite restricții. Healthy Panda, iată,  a făcut o listă a alimentelor care nu ar trebui mâncate dimineaţa:

Suc de fructe

Motivul pentru care nu ar trebui să bei suc de fructe dimineaţa este reprezentat de cantitatea de zahăr. Chiar dacă este obţinut din fructe proaspăt stoarse, acesta conţine chiar şi aşa destul zahăr. Cel mai bine ar fi să bei un pahar de apă şi să mănânci portocala întreagă.

Cereale

Cerealele sunt făcute din grâu, porumb sau ovăz, care sunt în general bune, însă nu dimineaţa. Pe lângă faptul că sunt carbohidraţi, cele mai multe cereale conţin gluten, care dă dependenţă şi măreşte senzaţia de foame. De asemenea, multe cereale conţin şi mult zahăr adăugat. O alegere mai bună ar fi alunele sau seminţele.

Pâine prăjită cu dulceaţă sau gem

Această combinaţie ar trebui evitată pentru că reprezintă numai carbohidraţi. Dacă vrei să mănânci pâine prăjită, adaugă proteine, precum un ou, cu sau fără şuncă sau alte feluri de carne.

Gogoşi

Produsele de patiserie sau gogoşile sunt cât de poate de rele pentru micul dejun deoarece sunt făcute din făină albă şi conţin foarte mult zahăr, ele nefiind nici destul de săţioase pentru a împiedica reapariţia senzaţiei de foame la scurt timp. De asemenea, o astfel de alimentaţie ar duce cu uşurinţă la obezitate sau diabet.

Batoane pentru micul dejun

Majoritatea oamenilor sunt de cele mai multe ori pe fugă în timpul micului dejun, fiind obligaţi să mănânce în grabă sau să nu mai mănânce deloc. Dacă acesta este cazul, nu apela la acele batoane speciale pentru micul dejun care conţin cereale şi foarte mult zahăr. Mai bine mănânci câteva felii de pâine integrală cu unt de arahide fără zahăr.

Carne procesată (Mezeluri)

Cele mai multe tipuri de carne procesată, inclusiv cârnaţi, şuncă sau salam, conţin nitraţi, o chimicală legată de apariţia cancerului colorectal, potrivit Institutului American pentru Cercetarea Cancerului.  O opţiune ar fi să citiţi ingredientele de pe etichetă pentru a vă asigura că ceea ce mâncaţi nu vă pune sănătatea în pericol.

Clătite cu sirop

Clătitele, vafele sau alte deserturi ar trebui evitate în general, dar mai ales dimineaţa.

Burger într-o chiflă

Acest tip de mâncare nu este un mic dejun recomandat, cu atât mai mult dacă este consumat în grabă, pe drum. Nu vă lăsaţi păcăliţi nici de opţiunea de a-l mânca alături de o salată pentru că nu devine mai sănătos.

Îngheţată şi cremă de ciocolată

Ca în cazul celorlalte deserturi, cantitatea mare de zahăr nu este deloc recomandată dimineaţa, poate doar dacă îngheţata ar fi făcută în casă, cu iaurt neîndulcit, iar ciocolata ar fi amăruie, însă nici în acest caz nu ar fi acceptată ca o opţiune sănătoasă pentru micul dejun.

Nimic

Eliminarea mesei de dimineaţă cu totul este aproape mai rău decât dacă ai mânca toate celelalte mâncăruri pe care ar trebui să le eviţi. Motivul ar fi că în acest fel nu vei avea energie pentru a începe ziua, dar şi pentru că cel mai probabil vei ajunge să mănânci mult prea mult în restul zilei, în special seara. Moderaţia este cea mai bună cale de urmat în privinţa alimentaţiei.

Sursa : point.md 

Sursa foto: rsute.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.