Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Yoga și vin roșu – refreshul ideal

Plănuisem în urmă cu vreo 3 ani să merg la yoga. Salteluță pregătită, colanții și bustiera în traistă, sticluța cu apă și puțină ciocolată amăruie pentru sfârșit. Am ajuns acolo, am stat vreo 10 minute în poziția pinguinului verde-albăstrui în dungi; inspiră-expiră, inspiră-expiră, inspiră-expiră și apoi o pauză de 10 minute. Namaste și am plecat. Cam asta a fost experiența mea până în urmă cu câteva zile. Am fost la cel mai mișto studio de yoga și am devenit Buddha în miniatură. Timp de 2 ore am făcut 108 saluturi ale Soarelui și am încheiat cu o sesiune de meditație Yoga Nidra. Știu, pare complicat. A fost puțin după pentru că am avut o febră musculară groaznică, DAR! Începând cu statuile colorate ale lui Buddha, elefănțeii de toate mărimile, dream catchers multicolore și alte minunății care creează o atmosferă perfectă pentru meditație și terminând cu profa de yoga, totul a fost genial.

Să vă spun o povestioară interesantă care sigur vă va provoca la un curs de yoga. Eileen Ash (Whelan) a fost jucătoare de cricket în Anglia iar la 18 ani – în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – a început să lucreze pentru MI6. La 75 de ani a început cursurile de yoga. Acum conduce un Mini galben pe care l-a cumpărat la 90 de ani și meditează aproape zilnic. Anul trecut a împlinit 105 ani; reporterul a întrebat-o dacă se trezește vreodată cu dureri de spate. Cu zâmbetul pe buze Eileen a spus că e posibil atunci când va îmbătrâni. Dar oare la 106 va îmbătrâni? În același interviu bătrânica spune că yoga și două pahare de vin roșu pe zi sunt elixirul tinereții pentru ea. Cu toate astea cred că ce îi menține spiritul tânăr este soțul ei care nu o scapă din ochi.

Yoga îți poate oferi – printre altele – 3 lucruri: ENERGIE și REVITALIZARE INSTANTĂ și LINIȘTE SUFLETEASCĂ. Cu alte cuvinte, orice om de pe această planetă are nevoie de yoga.

Încă nu am testat teoria cu vin roșu dar vă invit pe voi să o faceți și să-mi spuneți cum a fost.

Fiți ZEN și mergeți la yoga!

XOXO, R.S.

 

Etichete