Călătorii Timp liber

Wangfujing, strada cu de toate pentru toți!

Sigla_Romvac_Company_S.A..
În Beijing există un loc special pentru sufletul fiecărei persoane. Este imposibil să vizitezi Beijingul și să nu te îndrăgostești de o anumită zonă sau stradă. Așa că, pe cel ce este pasionat de shopping, îl asigur că i-am găsit paradisul! La fel ca mai celebrele Oxford Street din Londra sau Fifth Avenue din New York,p1010201 strada Wangfujing din centrul capitalei chineze atrage turiștii și localnicii mai ales prin abundența de magazine ale unor branduri cunoscute de îmbrăcăminte, încălțăminte, ceasuri, cărora li se adaugă unul dintre cele mai mari magazine Apple din Asia. Cum am pășit pe această stradă, am fost uimită de furnicarul de oameni care făceau slalom dintr-un magazin într-altul. În fiecare zi, strada Wangfujing se bucură de compania a 600.000 de turiști și localnici care parcurg de la un capăt la altul 1,6 km. În secolul trecut, pe faimoasa stradă, erau 8 vile regale, dar în urma unui proces de modernizare, s-au construit zeci de clădiri înalte, care mai de care mai spectaculoase și pline ochi de mall-uri.
Situată paralel cu zona pietonală, unde sunt magazinele celor mai cunoscute branduri chinezești și internaționale, se află „Snack Street”, o adevărată provocare pentru toate simțurile trecătorilor! Aici,  sunt mancarealiniate nenumărate de chioșcuri și tarabe unde găsești tot ce îți poți imagina, de la carne de pui, vită, miel sau porc, la produse exotice precum raci, viermi, scorpioni, stele și căluți de mare, însă toate acestea servite ca frigărui. Dacă ești atent, vei observa că unii scorpioni încă își mișcă membrele chiar dacă au o frigăruie înfiptă în ei, așa că mare grijă la ceea ce alegeți de pe tarabe! În apropiere se găsesc mii de dulciuri pentru toate gusturile, suveniruri și haine tradiționale chinezești.
Aaa! Mare atenție doamnelor! În capătul străzii Wangfujing, se întinde între două stații de metrou cel mai mare și luxos mall din lume: New Oriental Plaza. Aici se găsesc cele mai scumpe branduri: Michael Kors, Louis Vuitton, Chanel, Rolex, Armani, Hugo Boss, Paul&Shark, Dior, Massimo Dutti,  Prada, Moschino, chiar și showroom-uri auto (BMW, Audi) și multe altele.
Așadar, strada Wangfujing este oglinda ce reflectă, perfect, spiritul modern al capitalei chineze!

Călătorie realizată cu sprijinul:

radiochina

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.