Băbești

Vreți un păr rezistent și mătăsos? Dați iama în urzici!

Intri într-un magazin cu de toate , te apropii de raionul „Articole pentru îngrijirea părului” și …te ia cu amețeală! Zeci de produse, pentru orice : șampoane, balsamuri, creme, fiole pentru regenerarea părului, lacuri fixative, diverse tipuri de ceară, spume pentru coafat etc.. Doamneee! Pe vremea bunicii, lumea se spăla cu săpun de casă, își îndesea părul frecându-l cu gaz și îl clătea cu fiertură de urzici! Și cu asta, basta!
…. Iaaaa! Că veni vorba! Hai să le rugăm pe babe să-și amintească puțin cum era prin tinerețile lor, cum stătea treaba cu urzicile, că tot e anotimpul lor și sunt la îndemâna oricui!
Așadar, FIERTURA DE URZICI! Nimic mai simplu! Vrei să ai un păr rezistent, să nu mai disperi la fiecare pieptănat, numărând zeci de fire de păr, ramase printre dinții pieptenelui? Dă fuga în piață, ia o grămăjoară de urzici , spală-le bine ( poți folosi niște mănuși de cauciuc, ca să nu te urzici, deși să știi că și urzicatul ăsta nu e chiar rău pentru sănătate!) și pune-le la fiert, într-o cană cu apă. Fierbe-le la foc mic, cam 20 de minute. Răcește fiertura și clătește-ți cu ea părul, după spălat. Vei vedea ce păr mătăsos vei obține! Iar de rezistență, nici nu mai vorbim!
Deci…iama în urzici, dragele mele!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.