Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Vile de vis pentru femei și bărbați de 10 (II)

Castelul Lacoste, în mijlocul satului cu același nume de 400 locuitori, a aparținut lui Donatien Alphonse François de Sade, supranumit « divinul marchiz » și cunoscut mai ales ca « inventator » al sadismului.
img_3658În 2001 castelul era de mult o adevarată ruină. Pierre Cardin a decis să-l cumpere și să-l transforme în reședință de vacanță. L-a cumpărat împreună cu 40 de case de prin prejur, ceea ce a transformat proprietarul într-un fel de senior medieval. Fără șerbi, casele fiind pustii.
Castelul a fost renovat, dar nu în întregime. Un zid a fost lăsat intact, poate ca să ne amintească ceva din misterul și groaza epocii sale de glorie.

 

După ce a sucit capul adolescentelor din generația mea cu o aureolă pe cap, Sfântul a devenit James Bond câțiva ani mai târziu și le-a re-sucit capul acelorași, devenite adulte.img_3656
Si tot așa, rol dupa rol, dioptrie dupa dioptrie, soție dupa soție (a avut în total 4) și rid dupa rid, Roger Moore a devenit un pașnic bunic ce-și încălzește bătrânele oase la soarele Coastei de Azur. Se pare ca zona i-a purtat noroc, căci cu ultima soție fusese vecin aici, încă din 1981. S-au plăcut și s-au căsătorit 21 de ani mai târziu !

 

Tina Turner,  zisă și « Leoaica », și-a botezat vila dupa adevăratul său prenume – Anna : « Villa Anna Fleur ». Neobosită lucrătoare, a img_3657muncit timp de patru ani și jumătate pentru a o decora cu mâna ei. Se pare că rezultatul o satisface, ca și peisajul dealtfel, căci după spusele sale, cea mai mare plăcere a ei e să savureze micul dejun admirând Nisa de aici, de la înălțime. De altfel, muntele îi priește, reședința ei principală fiind în Elveția, alături de soțul ei german Erwin Bach, cu care s-a căsătorit la 73 de ani. Dar aici, pe French Riviera, are și Mediterana la dispoziție, la o aruncătura de băț.

 

Tot la o aruncătura de băț, dar lansat de un atlet dopat cu steroizi img_3655anabolisanți, fiind situată de cealaltă parte a Nisei, se află vila lui Rod Stewart. Se spune că locuința e de un standing deosebit, deci Rod e un foarte bun negociator, căci a obținut-o cu numai 6,5 milioane de dolari. Aici se odihnește în compania ultimei sale soții, Penny Lancaster. Primele au divorțat reproșându-i pasiunea necondiționată pentru trenulețele electrice, de care se ocupa cu prioritate. Dar să fim realiști : un bărbat cu 8 copii de la 5 femei diferite se juca probabil și cu altceva decât cu locomotive în miniatură !

 

 

 

Din Franța, Radu Dem

img_3653
Credit foto:

– cardin devant château – crédit Corine Brisbois
– château de lacoste – crédit Corine Brisbois
– château lacoste – www.pierrecardin.com

– Roger Moore – © ABACA / Binuya Gregorio-ABACA

– Tina Turner – © ABACA /SWF-ABACA

– Rod Stewart – © ABACAPRESS.COM / Lionel Hahn

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate