Femei de 10

Viaţa la ţară

M-am tot gândit cum să numesc articolul de astăzi… cum nu mi se pare corect să plagiez, numindu-l „Amintiri din copilărie” am decis să las totul simplu şi la obiect. Viaţa la ţară!

Nu ştiu ce aţi făcut voi de Paşti dar eu chiar nu mă pot lauda nici cu excursii prin ţări exotice, nici cu petreceri până dimineaţa pe nisipul Mării Negre. Poate din lene sau pur şi simplu pentru că nu văd rostul să mă agit în zilele în care ar trebui să mă reculeg, să mă relaxez şi să simt că ofer toată atenţia familiei mele.
Sărbătorile mele au un gust dulce-amar, dacă mă leg totuşi de amintirile din copilărie. In timp ce alţi copii petreceau Crăciunul şi Paştele cu părinţii, eu şi sora mea le făceam cu bunicii. Cadourile de Crăciun erau lăsate în colete de către domni drăguţi, cu genţile diplomatice pe umăr iar ouăle roşii le spărgeam de capul păpuşilor care veneau Par avion din cele mai îndepărtate ţări.
Părinţii mei erau plecaţi în misiuni diplomatice iar noi, copiii, eram forţaţi să stăm departe de ei ani întregi, fiind conectaţi doar prin firul de telefon… din când în când… câte un minut, care costa al naibii de mult.
SavuicaDe aceea pentru noi, o ieşire cu părinţii noştri, de Paşti, la ţară, pe locurile unde noi am copilărit sunt momente speciale. Aceleaşi locuri unde părinţii noştri s-au cunoscut, pe Valea Dâmboviţei, în livada cu pomi fructiferi.

Acolo unde timpul stă în loc.

Mă bucur atât de tare, ca un copil, de tot ce oferă viaţa simplă de la ţară. Natura, în toată splendoarea ei, într-o explozie de lumini, culori şi sunete. Tatăl meu, cu care am făcut o plimbare prin pădure şi pe la „pământurile” bunicilor mei. Mă uitam la el, cât de fericit era, cu lacrimi în ochi atunci când a intrat pe prispa casei părinteşti.
Sora mea Gabriela, împreună cu băieţelul ei, bucurându-se de razele soarelui şi de iarba înaltă care se apleca la fiecare adiere de vânt.
Dar pentru că eu sunt conectată permanent la firul virtual, am captat câteva momente pe film şi le-am postat pe video blog-ul meu www.danasavuica.ro

 

Etichete