banner marshal garden
Sănătate

Viața alături de un bărbat pe care nu-l iubești duce la boli grave

Știm cu toții că majoritatea bolilor sunt pe sistem nervos, si pornesc din neîmpilnirile noastre și din răutate. Iar viața, în absența iubirii, te aduce în pragul nevrozelor, al unei permanente nemulțumiri și dorințe de răzbunare. 

Lipsesc “frânele” si capacitatea de a te abține, căci toată ziua vezi, în fața ochilor, același bărbat neiubit și care nu reușește să-ți ofere dragostea și grija de care ai nevoie.

De ce viața alături de un bărbat neiubit te aduce în pragul unor boli?

Se întâmpla foarte des ca, în așteptarea prințului pe cal alb care nu mai vine, femeia să se mărite cu un bărbat pe care nu-l iubește. Și asta pentru că îl descoperă mereu aproape de ea, grijuliu, curtenitor și, mai ales, dispus să o ia de nevastă. Ea acceptă, de frică să nu rămână fată bătrână sau femeie singură. In plus,  anii trec si trebuie urgent să se mărite și să facă copii. 

Trece însă un timp si el, simțind că, de fapt, ea nu-l iubește , îsi găsește consolarea în alcool, o jignește și o umilește în orice moment. La asta a visat femeia? Dar rabdă, pentru copii sau de frica de a nu rămâne singură. 

Multi specialiști susțin că o căsnicie petrecută fără iubire le umple ambilor soți viața de ură și suferință. Iar toate astea duc la boli grave. Ea ajunge să sufere de boli specifice femeilor și, cu cât e mai ascuțit conflictul între ea și soț, cu atât bolile sunt mai grave, ducând până la cancer și moarte. 

  Si el poate dezvolta o serie de îmbolnăviri. El se poate transforma într-un bețiv incurabil sau poate deveni până și criminal, înrăit fiind pe viață și pe toți cei din jur. Din punct de vedere al sănătății nici nu mai trebuie să insistăm, pentru că bărbații sunt, de regulă, delăsatori si se prăbușesc imediat. 

Dar există și situația în care ambii soți se comportă ca niște străini și încearcă să se țină la distanță unul față de celălalt, pentru a nu observa marele gap dintre ei.  El o înseală, ea se face că nu observă, fiindu-i teamă să se gândească la divorț. Pentru ca a auzit încă din copilarie că “divorțatele” nu sunt văzute bine… In plus, îi e teamă să rămână singură, cu copiii de gât.

Așa că îi este mai ușor să îndure și să se lase umilită, decât să înceapă o nouă viață și să fie independentă.  Are impresia că se gândește la copii, și-i ferește astfel de stresul divorțului. Însă aceștia, după ce cresc, își vor acuza mama pentru ca a suportat atâția ani un tiran alături de ea și n-a vrut să le ofere copiilor o viață mai bună. 

Iar copiii crescuți într-o familie in care nu a existat iubire, vor repeta, de regula, experiențele parinților. Așa că femeile care se complac în relatii cu bărbati pe care nu-i iubesc,  trebuie să se gândească, în primul rand, la copiii lor și la viitorul fericit al acestora. 

Sursa: family-and-i.com 

Femei de 10 pe Facebook