Nutriție

Verdele sos de avocado

Ne tot ciocnim, prin supermarketuri, de fructele ciudățele, în formă de pară verde-nchis, cu coaja „bulbucată” și gust ușor uleios. Ca și cum ar fi un unt, altfel ambalat. Doar că unul acesta avocado 1este mult mai sănătos, nu costă mai mult decât un pachet de unt obișnuit și poate fi și el folosit la o mulțime de rețete, Una simplă v-o oferim chiar acum : Sosul de avocado.

Delicatesa pe care v-o prezentăm în continuare se prepară extrem de simplu, iar în componența lui puteți strecura orice tip de alune/nuci și orice tip de verdețuri!
În funcție de consistența pe care i-o dați „operei dvs culinare”, sosul de avocado poate fi folosit fie ca dressing pentru salatele avocadodumneavoastră, fie pentru a-l unge pe pâine, fie pentru a-l strecura între feliile burdușite cu mezeluri și brânzeturi ale unui sandwich.
Iată ce simplu se prepară:

Fructul de avocado se curăță de coajă ( ca un banal cartof!) și se extrage din el uriașul sâmbure. Se introduce în blender, alături de o grămăjoară de pătrunjel și de alte verdețuri.
Se adaugă un ardei iute și zeama de la o lămâie, apoi jumătate de pahar de nuci/alune, fistic etc, puțină apă, 3-4 linguri de ulei, sare ( eventual condimente) și usturoi după gust. Sosul este gata! Arată apetisant, iar de gust, nu mai vorbim!
Poftă bună! Avocado a mai crescut în ochii dvs, nu-i așa?

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.